”Albin är redo för en ny utmaning”

Svensken glödhet i Italien efter hattrick-showen

1 av 6
FOTBOLL

Albin Ekdal hyllas som ”en gigant” i Italien efter sina tre mål mot Inter.

Nu är svenskens framtid också av intresse i landet.

– Albin är redo för nästa steg, säger agenten Martin Klette till Gianlucadimarzio.com.

Det var en insats som fick Fotbollsitalien att tappa hakan. Svenske mittfältaren Albin Ekdal visade att han trivs under nye, offensivt lagde, tränaren Zdenek Zeman.

Med ett äkta hattrick sänkte Ekdal Inter i Cagliaris 4-1-seger borta på San Siro.

När Gazzetta dello Sport delar ut betyg i dagens tidning är Ekdal föga förvånande den spelare som kniper det högsta betyget. Svensken får 8,5 på en skala upp till tio med motiveringen:

”Tre mål i en och samma match, till och med inom 15 minuter. Detta för en mittfältare som aldrig gjort fler än ett mål per säsong. Men målen var inte allt. Han skapade målchanser och låg bakom mycket. En gigant”.

Spelar fjärde säsongen

Svensken kom till klubben sommaren 2011 och växte direkt ut till en startspelare. Och efter att ha inlett sin fjärde säsong på Sardinien är det kanske snart dags att testa något nytt.

– Albin är redo för nästa steg. Fram till dess kommer han att göra det bästa för Cagliari, som han gjort de senaste åren. Han har ett bra kontrakt med Cagliari och gillar verkligen laget, klubben och staden. Men han är redo för en ny utmaning om och när det kommer, säger Ekdals agent Martin Klette till Gianlucadimarzio.com.

”Finns intresse”

Kontraktet med Cagliari löper ut sommaren 2016 och redan denna sommar cirkulerade flyttrykten kring Ekdal.

– Jag vill inte avslöja allt för mycket rörande de klubbar som jagade honom, men jag kan bekräfta att det fanns och att det finns ett intresse för honom. Vi får se om det resulterar i en övergång i januari eller kommande sommar, säger Klette.

Härnäst för Ekdal och hans Cagliari väntar ligamatch borta mot Hellas Verona på lördag nästa helg.

ARTIKELN HANDLAR OM