Friberg fast i Bologna - men får inte spela

Foto: AP
Erik Friberg.
FOTBOLL

Erik Friberg, 28, hängde med Bologna ner i Serie B.

Nu får han inte spela med klubben under hela hösten då han inte är registrerad.

– Jag tränar på för mig själv och en del med laget. Fullföljer mitt kontrakt. Sen ägnar jag mig åt familjen, säger han till Sydsvenskan.

Efter SM-guldet med Malmö FF flyttade Erik Friberg till Bologna i vintras. Under vårsäsongen fick han en del speltid med laget som inte hade någon vidare lycka och ramlade ur Serie A.

Under sommaren var Friberg på väg att lämna klubben men bestämde sig i sista stund för att stanna under hösten.

Han visste då inte att regler i Serie B gör att lagen bara får registrera ett visst antal spelare i olika åldrar. Regler som nu gör att Friberg inte får spela för klubben under hela hösten då han inte blivit registrerad. Hade han vetat om det hade han troligtvis inte stannat.

– Då hade jag agerat annorlunda dagarna innan fönstret stängde. Jag hade i princip klart med en annan klubb, men bestämde mig i sista minuten att stanna under hösten också, säger Erik Friberg.

Och Friberg är inte ensam, det är fyra-fem spelare i laget som sitter i samma situation som honom.

– Det känns ju väldigt konstigt att vara helt fit och veta att tränaren ändå aldrig kan ta ut en, säger han.

Tung period

För Sydsvenkan beskriver han det som en tung situation i början, men att han nu har siktet inställt på att träna på under hösten för att kunna flytta i januari, trots att kontraktet sträcker sig fram till nästa sommar.

– Jag tränar på för mig själv och en del med laget. Fullföljer mitt kontrakt. Sen ägnar jag mig åt familjen. Jag är hemma och leker dagarna i ända och om några veckor väntar vi en liten till. Men man vill ha sin match varje vecka, säger Friberg till Sydsvenskan.

Friberg har tidigare spelat i Seattle Sounders i MLS och representerat Häcken och Malmö FF i Allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM