”Går inte till Dubai förrän jag fyllt 40”

Cassano kan sluta spela

1 av 7
Antonio Cassanos startade karriären i Bari.
FOTBOLL

Antonio Cassano bryter med Parma.

Nu kan den italienske kreatören lägga skorna på hyllan.

– Om inget händer nu eller i juni kan jag sluta spela, säger han enligt Football Italia.

Foto: Scanpix.

Parma är en klubb i kris. Klubben ligger hjälplöst sist i Serie A och nu står det klart att man går skilda vägar med Antonio Cassano.

Den 32-årige bolltrollaren bryter sitt kontrakt efter uteblivna löner, kaotisk organisation och ägare utan värdighet. Italienaren talar själv ut om varför han lämnar tabelljumbon.

– Klubben är skyldig mig 4 miljoner, men det värsta är spelarna som tjänar betydligt mindre än mig och som inte fått en enda euro de senaste sju månaderna. Ledningen sa alltid att vi skulle få lön ”i morgon”, men när morgondagen kom var det samma visa. Det fick räcka, säger Cassano enligt Football Italia.

"Min värdighet före allt"

Cassano betonar att han mår bättre nu och att Parma lekt med honom i över ett halvår, vilket fick honom att tröttna så till den grad att han lämnade klubben.

– Jag har inga problem med supportrarna, lagkamraterna eller de som arbetar för klubben, men jag är arg på de som förvandlat detta perfekta Parma till en katastrof. Pengarna är inte problemet, inte för mig. Jag lämnar nu för att min värdighet går före allt.

På frågan om han är besviken på de nya eller gamla ägarna gör Cassano ingen skillnad.

– Alla, eftersom jag inte ens vet vilka de nya är. På 20 dagar har vi haft fyra olika ägare.

"Kan sätta punkt"

Vart det bär av härnäst är oklart – så oklart att Cassano kan lägga skorna på hyllan.

– Det finns inga aktuella klubbar just nu. Min agent säger att jag borde testa USA, men dit eller till Dubai åker jag bara när jag fyllt 40 och inte längre kan springa. Nu väntar jag på att något ska hända, annars väntar jag till juni. Om inget händer då heller kan jag rentav sluta spela fotboll.

Cassano har dock kopplats ihop med moderklubben Bari och sina förra klubbar Sampdoria och Inter, men kallar en övergång till Sampdoria ”löjlig för tillfället”.

– Just nu vill jag bara slappna av och vila efter den här plågan. Men jag har inga problem med att sätta punkt för karriären. På sistone har sporten gjort mig besviken.

ARTIKELN HANDLAR OM