Berlusconi säljer 75 procent av Milan

FOTBOLL

Ryktet om att Silvio Berlusconi ska sälja sina aktier i Milan har blossat upp de senaste månaderna. Nu kommer uppgifter om att italienaren säljer 75 procent av sina aktier till en kinesisk investerare.

Prissumman - en miljard euro.

Den tidigare italienska premiärministern Silvio Berlusconi sågs tillsammans med den kinesiske investeraren Richard Li under en match i oktober. Då startade ryktet om att Milan var till salu.

Nu rapporterar italienska AskaNews att en försäljning är nära. Berlusconi ska enligt uppgifter sälja 75 procent av aktierna i klubben för en summa av en miljard euro (cirka 9,3 miljarder kronor).

Samtidigt kommer uppgifter om att den kinesiska regeringen backar upp köpet för att de vill sprida fotbollen i landet. Detta då Milan är en av de mest populära italienska klubbarna i det asiatiska landet.

Men ett Milan utan någon Berlusconi är inte att vänta sig. Pappa Silvio ska under förhandlingarna ha sett till att dottern Barbara Berlusconi, nuvarande VD för klubben, ska stanna kvar på sin post.

Sedan Berlusconi tog över klubben 1986 har klubben tagit fem segrar i Champions League och åtta ligatitlar där den senaste togs säsongen 10/11.