Hazard och Pogba – nu ser han en till

Ser samma sak i ynglingen: Han har allt som krävs

1 av 2 | Foto: AP
Kingsley Coman, till höger, spås en lysande framtid av Juventus-försvararen Stephan Lichtsteiner .
FOTBOLL

Manchester United sörjer fortfarande förlusten av Paul Pogba till Juventus.

Nu ser PSG ut att kunna gå samma öde till mötes.

Juventus-försvararen Stephan Lichtsteiner ser nämligen redan nu en ny Eden Hazard eller Pogba i unge Kingsley Coman.

På vägen från Grasshoppers till Serie A stannade Stephan Lichtsteiner till i franska Lille i tre år. Där stötte den schweiziske försvararen på en talang som var något alldeles extra. En då 16-årig Eden Hazard.

”Såg det redan på träningen”

– Eden Hazard var där under mitt sista år i Lille. Redan på träningen kunde du se att han var en helt otrolig spelare. Han hade något ingen annan hade, säger Lichtsteiner till Independent.

Väl i Juventus upprepade sig historien när en 19-årig Paul Pogba anslöt gratis från Manchester United.

– Det var samma med Pogba. Han kom till en klubb som redan hade vunnit och jobbade hårt, lärde sig från Pirlo, Marchisio och Vidal.

I dag dominerar Eden Hazard Premier League med Chelsea och Paul Pogba Serie A med Juventus. De uppskattas båda vara värda upp till en miljard kronor styck.

”Har allt som krävs”

Så vem blir näste talang att passera förbi Stephan Lichtsteiners ögon på väg till stjärnorna? Den rutinerade försvararen tror sig redan veta.

– De här spelarna växer inte på träd men Kingsley Coman har allt som krävs för att så småningom bli en väldigt bra anfallare.

Får Lichtsteiner rätt kommer det förmodligen uttalas en hel del franska svordomar. Den 18-årige supertalangen kom nämligen till Juventus från Paris Saint-Germain 2014 och kostade, precis som Pogba, inte en krona för den italienska mästarklubben.