Skrällaget Carpi klara för Serie A

FOTBOLL

2010 för Carpi en anonym tillvaro i Serie D.

I kväll blev lilleputtlaget klara för Serie A med fyra omgångar kvar att spela.

– Jag kan inte med ord beskriva hur bra mina killar är, säger tränaren Fabrizio Castori till Sky Sport enligt Football Italia.

Det är de små skrällklubbarnas år i den europeiska toppfotbollen. I går blev Bournemouth klara för Premier League och i dag var det dags för serieraketen Carpi att ta klivet upp i den italienska fotbollens finrum.

Carpi är en liten stad med 65 000 invånare i norra Italien som under sin 106-åriga historia aldrig gjort några stora avtryck på fotbollskartan. A.C. Carpi gjorde visserligen några år i den högsta italienska serien precis efter det första världskriget men sedan var det mest spel i Serie D under stora delar av 1900-talet.

Bara fem förluster på hela året

En storsatsning på 90-talet slutade visserligen med spel i Serie B och kval uppåt mot Serie A, men också med konkurs och upplösning av klubben.

2002 startade klubben om som F.C. Carpi och från 2010 har man åkt hiss genom Serie D, Lega Pro Seconda och Lega Pro Prima till Serie B som man efter bara två år nu också lämnar bakom sig.

0-0 mot Bari ikväll gör att topp två-placeringen är klar redan med fyra omgångar kvar att spela. På 38 matcher har klubben vunnit 21 matcher, spelat 12 oavgjorda och endast förlorat fem matcher.

– Det här är höjdpunkten på min karriär. Äntligen är vi i Serie A! Det här laget är precis som jag, det är därför vi förstod varandra direkt från början, säger tränaren Fabrizio Castori och fortsätter:

– Vi är alla hungriga efter framgång och vi vet hur vi ska möta den här Serie A-utmaningen.