Khedira skadad – borta två månader

Bristning i låret tvingar 28-åringen till vila

Foto: Foto: TT
Sami Khedira
FOTBOLL

Skadeförföljde Sami Khedira, 28, har fått ett nytt mardrömsbesked.

I debutmatchen för Juventus fick han bäras ut på bår – nu står det klart att mittfältaren har en bristning i låret och blir borta två månader.

I juni bytte Sami Khedira Spanien och Real Madrid mot Italien och Juventus och i lördags gjorde han debut för sin nya klubb när laget mötte Olympique Marseille i en träningsmatch.

Men debuten blev allt annat än lyckad för den tyske landslagsspelaren som redan efter 20 minuter fick bäras ut på bår med smärtor i låret.

"Förlorat en viktig spelare"

Efter läkarundersökning meddelar klubben i dag att 28-åringen har ådragit sig en bristning av andra graden i lårmuskelfästet och blir borta från spel i två månader.

– Det är synd att Khedira är skadad. Han gjorde bra ifrån sig och vi har förlorat en viktig spelare, skrev tränaren Massimiliano Allegri på Twitter efter lördagens förlustmatch med 2-0.

Skadan innebär att Khedira inte finns med när Juventus inleder Serie A mot Udinese den 23 augusti.

Mittfältaren har haft stora skadebekymmer, han slet bland annat av korsbandet i slutet av 2013 och missade VM-finalen i fjol på grund av en vadskada. Under våren och sommaren har han haft problem med en fot.

ARTIKELN HANDLAR OM