"Ibra har ett starkt band med Milan”

Pratade även om Milanoklubbarnas säsong

Zlatan och Svennis.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic är ständigt en ryktenas man och Milan uppges vela värva svensken.

En som nu hoppas det händer är den svenska stortränaren Sven-Göran Eriksson.

– Ibra har ett starkt band med Milan, en återkomst skulle vara bra för honom såväl som för Milan, säger han.

Sven-Göran Eriksson, 67, har tränat ett gäng klubbar i hans karriär där han bland annat skördade stora framgångar i Italien och Sampdoria och Lazio på 1990-talet.

Numera är han tränare för kinesiska Shanghai och i en lång intervju med La Gazzetta dello Sport har han uttalat sig om Milans försök om att värva Zlatan Ibrahimovic från PSG.

– Om ett redan konkurrenskraftigt Milan får Ibra… om det är möjligt? Jag tror det. Ibra har ett starkt band med Milan, en återkomst skulle vara bra för honom såväl som för Milan, säger han enligt Solocalcio.

"Jag kommer att heja på Lazio"

"Svennis" snackade även om att han tror att Milanolagen har en större chans att utmana Juventus om ligatiteln den kommande säsongen.

– Jag tycker Inter och Milan har minskat gapet till Juventus. Enligt mig måste de satsa på Scudetton.

Han erkänner även att känslorna för Lazio fortfarande är starka. På lördag möter Lazio Juventus i den italienska supercupen. Svennis kommer att vara på plats då matchen spelas i Shanghai.

– Självklart, jag kommer inte missa det. Jag kommer att heja på Lazio, men jag är rädd att de inte kommer ha någon vidare chans mot Juve.

Simeone hyllar svensken

Atletico Madrids tränare Diego Simeone var en av nyckelspelarna i Lazio som vann Serie A 2001 under svenskens ledning.

I samband med en träningsmatch mellan Shanghai och Atletico Madrid under tisdagen där Atletico vann med 3-0 passade han på att hylla "Svennis".

– Han var en viktig tränare för många av spelarna i Lazio och deras karriärer. Han är en briljant tränare, en mästare som också har en definerad personlighet. Vart han än har varit har han lämnat platsen i fråga som en omtyckt person.