Hyllas enormt – efter målsuccén

”Multiplicerat sitt värde flera gånger om”

FOTBOLL

Fem mål under försäsongen.

Nu hyllas Robin Quaison i italiensk press.

”Han kan bli den stora knallen i säsongens Palermo”, skriver Corriere dello Sport.

Foto: Foto: Pontus Orre
Robin Quaison har fått begränsad speltid i inledningen.

U21-hjälten Robin Quaison ser ut att ha prickat formen lagom till helgens ligastart i Serie A. Den förre AIK:aren har gjort fem mål under försäsongen för sitt Palermo och blev lagets stora hjälte lördagens cupmatch mot Avellino.

”Självklar talang”

Nu lovordas han i italiensk press.

”Han kan bli den stora knallen i säsongens Palermo. Bland alla namn som cirkulerar runt på mercaton som Belotti, Gilardino eller Campbell så växer det fram en självklar talang hos Iachini på hemmaplan: Robin Quaison, avgörande i cupvinsten mot Avellino och en nyckel för coachen när han behöver dyrka upp försvar”, skriver tidningen Corriere dello Sport enligt Solocalcio.se.

Ökat i värde

Quaison kom till Palermo sommaren 2014 och gjorde två mål på 17 matcher (varav 11 inhopp) förra ligasäsongen. Nu skriver Corriere dello Sport att han lär få en viktigare roll till den kommande säsongen.

”Medan alla letar efter pusselbitarna som saknas för ett komplettera laget, så har Palermo en idé om att en av dem kan vara Robin, i en position nära Vazquez som central anfallare. Och medan de väntar på att lösa gåtan med Belotti-Gilardino eller vem det blir, så märker man att det som de rosasvarta kan förändra i anfallet hänger mycket på svenske Quaison. Han kostade bara några euro men har redan multiplicerat sitt värde flera gånger om”, skriver tidningen.

Enligt uppgift betalade Palermo 20 miljoner till AIK när de köpte Quaison förra sommaren.