”Ibrahimovic? Han blir kvar”

Milanfansens ilska efter Gallianis besked

Foto: Foto: AP
Adriano Galliani bekräftade i går att Zlatan Ibrahimovic inte kommer till Milan.
FOTBOLL

MILANO. Seger mot Empoli men uselt spel.

Ingen Zlatan och inga andra toppvärvningar.

Nu rasar många av ­Milan-fansen.

I natt krävde de Adriano Gallianis avgång.

”Den stora smällen på vår transfermarknad? Om vår vd avgår”.

Så protesterade Milans fans i går kväll, inför mötet med Empoli hemma på San Siro. De rödsvarta vann matchen med 2–1. Men spelet imponerade inte, för att utrycka det milt. Många av Milans supportrar har in i det sista väntat på stora värvningar. Inte minst har många hoppats på Zlatan Ibrahimovic. Men i natt, ­efter matchen sa Galliani.

– Ibra? Nej, nej, han blir kvar i Paris.

Reaktionerna lät inte vänta på sig.

– Vår värvningsansvarige har ännu en gång visat sin inkompetens, skriver Curva Suds fans i ett kraftfullt uttalande.

De vill se Silvio Berlusconis högra hand, Adriano Galliani, avgå.

– Galliani har än en gång visat att han bara vårdar sina egna intressen och förhandlar med sina vänner, som Raiola och Genoas Preziosi, skriver Milan-fansen.

Rasande och besvikna

Att det efter alla turer blir Mario Balotelli som återvänder i stället för en återkomst för Zlatan gör många av fansen rasande och besvikna.

– Denna sommar fanns en del pengar att handla för men det blir ändå inte bra. Då inser man att Galliani förlorat i makt. Nu såg vi banderollerna och det var en del visslingar. Fansen är besvikna redan innan ­säsongen börjat, säger Marco Pasotto på Gazzetta ­dello Sports Milan-redaktion.

– Milan behöver säkerhet nu, inte en joker som ­Balotelli. Zlatan hade varit något helt annat, säger Pasotto.

’Har ingen idé’

Vissa supportrar menar att Milan inte legat på tillräckligt för att återfå Zlatan. Andra att allt bara varit ­lögner från klubben, för att få fansen att köpa säsongskort.

–Det tror jag inte. Och det är bara 17 000 sålda kort så då har de gjort ett dåligt jobb. Milan, till och med Berlusconi personligen, pratade med Ibra i början av sommaren, i juni. Där fanns en kontakt och en vilja, så det var inte lögner, säger ­Pasotto men tillägger:

– Sen lyckades man inte få hit honom och nu förstår fansen att det är helt kört och är så oerhört besvikna och arga. Värvningen av ­Balotelli, en spelare som misslyckades här, och som misslyckades i England, den visar bara att Milan ännu en säsong inte har någon idé, inte har något nytt projekt på gång. Då blir det protester.