Redan krisrubriker kring Europatvåan

Sämsta starten någonsin för den regerande mästaren

Foto: TT
Juventus Leonardo Bonucci.
FOTBOLL

0-1 i premiären Udinese och nu 1-2 mot Roma.

Regerande mästaren Juventus har vaknat upp mitt i en kris efter en ödesdiger transfersommar.

Seger i Serie A och en andraplats i Champions League. Men det var innan sommaren Juventus var Europas näst bästa lag. Nu är de något helt annat.

Laget tappade nyckelspelare som Carlos Tevez, Andrea Pirlo och Arturo Vidal under sommaren och tränaren Max Allegri har ännu inte lyckats med sitt nya lagbygge. Trots tunga förstärkningar som Paulo Dybala, Sami Khedira, Mario Mandzukic, Alex Sandro och Juan Cuadrado har den regerande mästaren noll poäng efter två omgångar.

Dzeko målskytt

Borta mot Roma var det Miralem Pjanic som gav hemmalaget ledningen med en riktig Pirlo-frispark efter 61 minuter. Med 79 på klockan ökade Romas nyförvärv Edin Dzeko sedan på till 2-0 när han stillastående tilläts nicka in bollen i mål från nära håll.

Viss tröst för Juventus att Dybala reducerade i slutminuterna men det är ingenting som kommer tvätta bort krisrubrikerna från Den gamla damen.

Starten är den sämsta för en regerande mästare i Serie A sedan Bolognas 1941/42. Det är samtidigt Juventus sämsta någonsin då de aldrig förlorat sina två första matcher tidigare.