Fansens pik: ”Smaklig måltid, kaniner”

Ny torsk – då möttes Roma av 50 kilo morötter

FOTBOLL

I bildligt syfte brukas frasen "en morot" för att beskriva den dragkraft som ökar ens motivation.
Men hur motiverande är 50 kilo morötter?

– Morötter finns inte på vår meny, säger Romas sportdirektör Walter Sabatini om fansens budskap.

Den italienska storklubben Roma är inne i en tuff period. Senast blev det förlust mot Atalanta med 0-2 hemma på Olympiastadion och innan dess åkte de på en blytung 1-6-förnedring mot Barcelona på Camp Nou. Tre raka matcher utan seger och blott två vinster på sex matcher är därmed ett faktum för Rudi Garcías mannar. Och den dystra sviten gnager uppenbarligen i huvudet för flera av klubbens anhängare. Fansen tog tillfället i akt och visade under gårdagen sin stora besvikelse och vrede på ett minst sagt udda vis.

Fansens kanin-budskap

När Roma återvände till träning under tisdagen möttes de av 50 kilo morötter, skriver La Gazzetta dello Sport. Fansen blockerade samtidigt infarten till träningsanläggningen i Trigoria med en banderoll med budskapet; "Smaklig måltid, kaniner". Efter att säkerhetspersonalen visat bort supportrarna, placerade de banderollen med kanin-budskapet mot en vägg och spred ut morötterna på marken framför.

– Morötter finns inte på vår meny. Laget är väldigt känsligt och de är medvetna om situationen. Låt oss börja med konstruktiv kritik. De behöver konstruktiv kritik för att få till bättre prestationer, säger Romas sportdirektör Walter Sabatini i dag till Sport Mediaset.

– Låt oss inte bli deprimerade. Vi ska ta oss tillbaka och vi måste visa förtroende för laget.

Roma ligger på fjärde plats i Serie A med fyra poäng upp till serieledande Napoli. I Champions League krävs en seger mot BATE Borisov för att ta sig vidare till vårens åttondelsfinaler.