Sprickan som skakar italienska topplaget

Trio bötfälls i Inter efter attacken mot egna tränaren

Foto: AP
Jovetic och Melo ska ha gett sig på Mancini.
FOTBOLL

På planen gör Inter succé och toppar Serie A.

Utanför densamma kommer nu uppgifter om en kraftig spricka.

Tränaren Roberto Mancini ska ha hamnat i öppet bråk med tre av spelarna efter förlusten mot Lazio.

Inter avslutade höstsäsongen med en 2–1-förlust hemma mot Lazio, men kan ändå gå till julvila som serieledare.

Men bakom den fina tabellplaceringen skakas nu klubben av en intern spricka.

Tre av spelarna – Stevan Jovetic, Felipe Melo och Adem Ljajic – ska öppet ha gett sig på tränaren Roberto Mancini efter förlusten i söndags, enligt Gazzetta dello Sport.

Vägrade värma upp

Ljajic ska ha konfronterat Mancini över att han inte blev inbytt trots underläget och Jovetic ska ha kritiserat sin tränare för att ha blivit utbytt i jakten på en kvittering.

Redan när Mancini släppte startelvan uppträdde Ljajic illa. Han satte sig motvilligt på bänken och först i de sista minuterna gick han med på att värma upp”, skriver Gazzetta dello Sport.

Jovetic hamnade i en hätsk ordväxling inne i omklädningsrummet med Mancini som fick lagkamraten Fredy Guarin att ställa sig upp och försvara sin tränare: 'Vad gör du? Har du ingen respekt för din tränare?!'”, fortsätter tidningen.

Felipe Melo kritiserades för den klumpiga straffspark han orsakade och den karatespark i ansiktet på Lazios mittfältare Lucas Biglia som fick brassen utvisad och Inter att spela med tio man.

Straffas med böter

Enligt Gazzetta dello Sport har spelartrion fått betala böter på hundratusentals kronor vardera innan spelarna fick julledigt.

Inters ägare Erick Thohir dementerar dock uppgifterna om en spricka.

– Vi har inget behov av att fantisera om påstådda och ogrundade bråk eller gräl inom vår trupp. Killarna har skött sig bra hittills, säger Thohir i ett officiellt uttalande.