Svenskens värde har femdubblats

Otroliga utvecklingen - nu uppges han jagas av storklubbar

1 av 2
FOTBOLL

VERONA. Oscar Hiljemark levererar i Palermo.

Enligt La Gazzetta dello Sport har hans värde femdubblats – på fem månader.

– Det är ett kvitto på att man gjort något bra, säger 23-åringen till Sportbladet.

I våras var Oscar Hiljemark fast på bänken i Eredivisie.

Sen kom U21-EM.

Gislavedsonen gjorde – likt hela det svenska laget – ett fantastiskt mästerskap och den svenske mittfältstalangen belönades med en flytt till italienska Palermo.

Han fick tröja nummer tio, och har under sin korta tid i klubben spelat till sig en given startplats och blommat ut till en av lagets viktigaste spelare.

Sportbladet träffar honom i Verona, efter en tung trepoängare i bottenmötet mot krislaget Hellas Verona.

– Det känns riktigt bra. Jag har kommit in i spelsättet. I dag fick jag spela i en mer central mittfältsroll vilket jag trivs väldigt bra med.

Värd 92 miljoner kronor

23-åringen är en av hela ligans hetaste nykomling. I en färsk sammanställning från ansedda La Gazzetta dello Sport framgick att hans värde har femdubblats – från 2 miljoner euro till 10 miljoner euro (92 miljoner kronor) – inom loppet av fem månaders tid.

– Det är väl positivt? Då har man gjort något bra. Då är det bara att fortsätta jobba på, så får vi se vad framtiden har att erbjuda, säger Hiljemark.

Enligt italienska medier jagas han nu av storklubbar som Milan, Napoli och Lazio.

– Om man levererar och spelar bra så dyker alternativen upp. Jag vet att det pratas en hel del, och kommer det något konkret så får jag ta ställning till det då. Men just nu jobbar jag på här i Palermo, så får vi ta det därifrån.

Är du överraskad att det gått så här snabbt?

– Nja, jag har fått en väldigt fin fotbollsutbildning i Holland. Jag spelade väldigt mycket, förutom det sista halvåret. Då kände jag att det var dags att göra en förändring och kickstarta i gång det hela på en ny plats med nya utmaningar, och det har känts väldigt bra rent personligt.

Siktar på EM och OS

EM och OS spelas i sommar, vad siktar du på?

– EM kommer ju först i kalendern, så det är fullt fokus och stenhårt jobb för att komma med i det gänget. Sen har vi OS och visst vore det väldigt stort att få representera sitt land där, men det är många parametrar som ska vägas in, det är inte bara mitt och tränarens beslut utan även klubbens. Men det är klart, båda mästerskapen hade varit roliga att vara med i.

Många vill ha in dig från start i landslaget redan nu. Borde du spela från start?

– Borde är väl inte upp till mig att säga, det bestämmer Erik (Hamrén). Men jag försöker leverera här nere, och det känns bra. Jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis leder det till att jag kan vara med och konkurrera om startplatserna i EM. Det är mitt mål, det sticker jag inte under stol med, säger Oscar Hiljemark.