Raseriet: ’Han är en homofob och rasist’

”Ska skämmas för sina uttalanden”

Roberto Mancini, tränare i Inter.
FOTBOLL

Inter slog Napoli med 2-0.

Efteråt hamnade resultatet i skymundan – av ett stort tränarbråk.

– (Maurizio) Sarri kallade mig för bög. Han är en rasist!, säger Inters Roberto Mancini.

Det hettade till rejält nere vid det tekniska områden under italienska cupmatchen mellan Inter och Napoli. Efter att Inters Adem Ljajic tryckt in 2-0 rök de båda tränarprofilerna Maurizio Sarri och Roberto Mancini ihop i ett hett ordbråk och nu avslöjar den sistnämnde vad som sades.

– Sarri är en rasist och en homofob och borde inte få vara kvar inom fotbollen. När jag frågade fjärdedomaren om tilläggstiden så kom han fram och skrek ”bög” åt mig. Att en 60-årig man beter sig på det sättet är inget annat än en skam, säger Mancini enligt Football-Italia.

”Han ska skämmas”

Efteråt bad Sarri om ursäkt.

– Jag sökte upp Sarri i omklädningsrummet och ja, han bad om ursäkt, men jag vill att han ska skämmas för sina uttalanden. Hade det hänt i England så hade han aldrig mer satt sin fot längs sidlinjen, säger Mancini.

”I striden hetta”

Sarri själv tycker att Mancini överdriver.

– Jag var bara irriterad, det var i stridens hetta och jag har bett om ursäkt. Det är möjligt att de där orden kom ur min mun, jag minns inte exakt, men jag tycker också att det som sägs på planen ska stanna på planen, säger han.