Uppgifter: Milan nära försäljning

Nya förhandlingar med Mr Bee – kan få 480 miljoner euro

Foto: TT
FOTBOLL

To Bee or not to Bee?

Det är frågan för Milan och dess köpare.

Men nu verkar affären äntligen kunna gå i lås.

Vad händer egentligen med Milans framtid?

Den frågan ställer sig allt fler fans efter att förhandlingarna mellan de rödsvarta och den thailändske investeraren Mr Bee dragit ut på tiden, minst sagt.

Den 5 juni i fjol deklarerade Silvio Berlusconi.

– Nu är det klar att Mr Bee köper 48 procent av Milan.

Många fans såg ett hopp om nya pengar och större värvningar inför säsongen. Alla som kan något om Italien i allmänhet och Berlusconis affärer i synnerhet förstod dock att det inte skulle bli så enkelt.

Sent möte i går

Månaderna har gått. Ett möte här. Ett handslag där. En middag i Shenzen. En nattmangling i Berlusconis Villa Certosa på Sardinien. En ny resa till Milano. Sju långa möten där man inte lyckats komma överens.

– Framför allt handlar det om att vi måste ha garantier för hela köpesumman, meddelade i december en av förhandlarna från Berlusconis imperium Fininvest.

Nu verkar dock äntligen affären vara på väg att kunna avslutas. I går kväll dinerade Mr Bee och hans sammansvurna med Milan-bossen, tillika Italiens tidigare premiärminister.

Under en lång kväll i Berlusconis Villa Arcore utanför Milano, kom de två parterna allt närmare varandra.

Tidigare på dagen i går satt Silvio Berlusconi i möten med sin dotter Barbara och vice president Adriano Galliani, om klubbens framtid.

– Milan ska resa sig till toppnivå igen, allt handlar om det, säger en kontakt i kubben.

Får 480 miljoner euro

I dag fortsätter mötena mellan Berlusconi, Finivest-ledningen och Mr Bee. I förmiddags fotograferades thailändaren när han anlände med privatchaufför till Fininvests huvudkontor i Milano.

Vissa italienska ekonomi-skribenter menar att affären bara är ett spel för gallerierna och att Mr Bee är en bulvan för att få hem pengar som Berlusconi genom åren placerat utomlands.

Något som dock aldrig gått att leda i bevis.

Milan får 480 miljoner euro vid försäljningen och fansen väntar nu ivrigt på det besked som ska ge nytt framtidshopp.