Drömsamarbete av Palermos svenskduo

Bakom 4-1-segern

1 av 2
FOTBOLL

Oscar Hiljemark till Robin Quaison och 1-0.

Robin Quaison till Oscar Hiljemark och 2-0.

Svenskduon låg bakom 4-1-vinsten mot Udinese.

– Jag vet. Svensk power, säger Hiljemark till den italienska journalistkåren.

Tränarkarusellen har gått varm – som vanligt – i Palermo under säsongen. Senast att sätta sig på den heta stolen är Guillermo Barros Schelotto.

Och argentinaren valde att satsa svenskt från start i sin tränardebut. Mot Udinese fick både Oscar Hiljemark och Robin Quaison chansen från start.

”Glad får vår insats”

Ett beslut Barros Schelotto knappast ångrar.

– Jag är väldigt glad för vår insats i dag. Det var viktigt att få en bra start med den nye tränaren. Med Schelotto har vi ändrat taktiken (från 3-5-2 till 4-3-3). Det var ett bra taktiskt beslut för oss mittfältare som spelar box till box, eftersom vi får chansen att göra mål, säger Hiljemark till den samlade italienska journalistkåren.

Hiljemark till Quaison

Svenskduon glänste rejält.

I första halvleks 35:e minut tog nämligen Robin Quaison bollen i höjd med eget straffområde och satte igång en kontring. Själv satte han av på en jättelöpning och väl framme vid offensivt straffområde hade Oscar Hiljemark fått bollen i djupet och med en läcker klack hittade han Quaison som säkert placerade in 1-0.

– Jag är väldigt glad över mitt andra mål för säsongen, vi spelar väldigt kompakt och vi ska göra allt för att vinna, sa Quaison till italiensk tv i halvtidspausen.

Men duon var inte färdig där.

...sedan Quaison till Hiljemark

I 56:e minuten var det Quaisons tur att komma loss på sin vänsterkant och inlägget kunde en framstormande Hiljemark stöta in från nära håll till 2-0.

Efteråt fick han frågan om det var svensk dominans,och svarade med ett skratt.

– Jag är väldigt glad över vårt samarbete. Jag gillar hur han spelar, jag och Robin förstår varandra väldigt bra över hela banan, säger Hiljemark.

Inter tappade poäng

Matchen stod 3-1 när Robin Quaison byttes ut i 86:e minuten till förmån för Aleksandar Trajkovski. Makedoniern behövde bara 30-talet sekunder på sig för att visa att anfallskonkurrensen är hård när han böjde in slutresultatet 4-1.

■ ■ ■

I övrigt från söndagens omgång är det värt att notera att serieledarna Napoli vann med 4-2 mot Sampdoria medan Inter blev snuvade på två poäng av Carpi efter en sen övertidskvittering från bottenlaget.

ARTIKELN HANDLAR OM