”Skulle bli större än allt Zlatan upplevt”

Italien drömmer ännu om Ibra: ”Gud i Neapel”

1 av 2
FOTBOLL

PEROLS. Glöm Manchester United och kom tillbaka till Italien, Zlatan.

Det drömmer de italienska fotbollsexperterna om.

Och allra helst Napoli, om Higuain lämnar.

– Ibra skulle bli en gud i Neapel, det skulle vara större än allt han upplevt i livet, säger RAI:s experttyckare Francesco Repice.

Foto: JENNIFER WEGERUP
Francesco Repice.

Zlatan Ibrahimovic. Det är spelaren som är på de italienska journalisternas läppar, i väntan på mötet med Sverige och i väntan på att han ska bli klar för en ny klubb. I Italien hoppas många att uppgifterna som pekar mot Manchester United inte stämmer. Landets tyngsta fotbollstyckare vill alla se ”Ibra” återvända till Italien, där han spelat och bott i sju år, i Juventus, Inter och Milan.

– United ligger kanske bäst till men om Higuain lämnar finns Napoli där. Zlatan borde gå dit, om han vill avsluta karriären med att bli odödlig och bli en riktig legendar,

säger Francesco Repice på RAI.

”Skulle älska honom”

Han och många italienare säger att Zlatan och Mino Raiola ännu förhandlar med flera klubbar och menar att Napoli vore ett avslut i en klass för sig.

– Med Zlatan vinner Napoli scudetton igen. Det går inte att förstå hur stort det vore i Neapel. Bara han kommer dit blir Ibra en kung, en gud. Staden skulle älska honom, verkligen dyrka honom, säger Repice, som bevakat italiensk fotboll i 30 år för RAI.

Han menar att Zlatan skulle gå i Maradonas fotspår.

– Att vara stor i Napoli är det största som finns i fotbollen. De känslorna som finns där. Staden och klubben är unika. Ibra skulle bli onåbar.

Francesco Repice ler.

– Neapel är en speciell stad men Zlatan skulle bli oberörbar. Han skulle kunna gå ut täckt med äkta guld från huvud till fot och tio Rolexklockor på vardera arm, men ingen skulle röra honom. Så är Neapel. Vad ska han i England och göra när han kan uppleva något sådant!

Francesca Benvenuti på Mediaset instämmer.

– Napoli spelar ju i Champions League också, Zlatan ska vara med där, inte stå utanför! Och om Ibra kom till Napoli skulle han bli älskad som Maradona!

”Han väcker känslor”

Benvenuti fortsätter:

– Zlatan är en känslomänniska som i sin tur väcker känslor. Neapel vore helt rätt för honom. Och han är den ende som kan ersätta Higuain om denne lämnar. Med Zlatan vinner Napoli allt och han blir så stor att det inte går att förstå.

Marco Nosotti på SKY Italia, en av Italiens allra största fotbollsexperter, instämmer.

– Jag skulle egentligen vilja se Ibra åter i Milan, för att han inte hann avsluta ordentligt där, för att det känns som hans lag. Men affären med kineserna verkar dra ut på tiden. Då vore Napoli det rätta för honom, han har aldrig spelat i södra Italien, där går han till historien.

Mirko Graziano på Gazzetta dello Sport är den ende som inte håller med.

– Jag vill se honom återvända till Inter. Milano är Zlatans stad och nu har Inter nya ägare och satsar stort. Med Ibra skulle man vinna ligan och komma tillbaka till Champions League-spel. England? Nej, han hör hemma i Italien och hans familj också. Vi älskar Ibra som inga andra.

ARTIKELN HANDLAR OM