Zlatan säljer villan i Malmö

Vill inte flytta hem till Sverige när karriären är över: ”De spenderar så lite tid där”

1 av 7 | Foto: Lisa Sundström
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har beslutat sig för att sälja sin villa i Malmö.

Han kommer inte att flytta hem till Sverige efter karriären.

– Det stämmer. De spenderar så lite tid där. Det är fullt korrekt, säger Victoria Egler på Zlatans svenska varumärkesbyrå The perfect brands till TT.

Enligt uppgifter till Sportbladet upplever paret Ibrahimovic-Seger även att Malmö är för litet för dem, på så sätt att de inte kan vara tillräckligt anonyma där.

Zlatan kommer alltid att uppskatta sin hemstad Malmö, men paret och deras två barn, sönerna Maximilian och Vincent, får med tanke på Zlatans extrema stjärnstatus svårt att få ett vanligt, ostört liv där, när karriären väl är över.

”Anledningen till försäljningen är att vi bestämt oss för att fortsätta bo utomlands även efter karriären”, säger Milanspelaren i ett pressmeddelande från hans svenska varumärkesbyrå The perfect brands.

– De spenderar så lite tid där. Det finns inte mycket mer att säga än så, säger Victoria Egler.

Köpte huset 2007

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger köpte huset för 30 miljoner kronor under uppmärksammade former 2007. I sin självbiografi berättar han om hur processen gick till. Han och Helena bad att få ett möte med husägarna och skickade sedan en advokat för att förhandla.
"Jag är en taktiker. Jag är försiktig. Det var inget: ”Köp det till vilket pris som helst”, inget sånt. Det var: ”Se till att få det för så lite som möjligt”, skriver Zlatan i boken.

Enligt uppgift har paret lagt ut minst 22 miljoner kronor på renoveringen där bland annat tomtytan sänktes för att förhindra insyn.

Ingen MFF-comeback

Malmö FF:s sportchef Per Ågren är inte jätteförvånad över att det troligen inte blir någon comeback i klubben för Zlatan Ibrahimovic.

– Det har vi väl förstått sedan tidigare, säger han till Fotbollskanalen.se.

– Självklart har man hoppats på både honom och många andra gamla Malmöspelare, men han har ju tidigare signalerat att han nog inte avslutar sin karriär i Sverige. Men visst har visst hopp funnits, säger Per Ågren.

Ny version följer.

FAKTA

Zlatans ord om villaköpet i självbiografin

■ ■ ■ ”Vi kunde inte bo hos morsan i Svågertorp längre. Vi väntade vårt andra barn. Jag ville ha ett eget staket att skjuta sönder och jag och Helena åkte runt lite här och där och rankade hus. Det var en kul grej vi hade. Vi gjorde topplistor och vad tror ni, vilket kom överst? Det rosa på Limhamnsvägen förstås, och det var ju inte bara på grund av mina gamla drömmar. Huset var verkligen bäst. Det var finast i Malmö, men det är klart, det fanns ett problem.

Det bodde några i det och de tänkte inte sälja, och hur gör man då? Det var frågan. Vi beslut att inte ge oss. Kanske rent av ge dem ett offer they couldn't refuse.”

■ ■ ■ ”...I början gick jag bara runt där med Helena och kollade, ”Trevligt, trevligt, vad fint ni har.” Jag skötte mig och var artig och den grejen. Men så vid kaffet kunde jag inte hålla mig längre.

”Vi är här för att ni bor i vårt hus”, sa jag, och då skrattade den här mannen, jättekul liksom och absolut, visst, jag hade glimten i ögonen. Det var humor på sätt och vis, en filmreplik. Men jag fortsatte:

”Se det som ett skämt om du vill. Men jag är allvarlig. Jag tänker köpa huset, jag ska se till att ni blir nöjda, men vi ska ha det”, och då fortsatte han, det var inte till salu, inte på några villkor.

Han var mycket bestämd, eller snarare, han låtsades vara det, men nu hörde jag. Det var som på transfermarknaden. Det var ett spel. Huset hade ett pris för honom. Det syntes i hans ögon och det kändes på stämningen, och jag förklarade min filosofi: jag vill inte göra saker jag inte behärskar. Jag är fotbollsspelare. Jag är ingen vidare förhandlare. Jag ska skicka en kille och deala.

Inte Mino om ni trodde det. Någon måtta fick det vara. Jag skickade en advokat.”

ARTIKELN HANDLAR OM