”Ett uppenbart försök att skada mig”

Arneng brutalt nedsparkad i norska cupsemifinalen

Foto: TV2 Norge
BRUTALT ÖVERFALL Kenneth Dokken går fram och ger Johan Arneng en ett kickboxingknä över låren.
FOTBOLL

Johan Arneng, 30, blev brutalt nedsparkad av motspelaren Kenneth Dokken i norska cupen i går.

Svensken menar att överfallet var värre än Zidanes skallning av Materazzi i VM-finalen 2006.

– Zidane skadade ju inte Materazzi, men här pratar vi om ett överfall. Ett uppenbart försök att skada mig, säger Arneng till vg.no.

Aalesund gick i går kväll till sin första norska cupfinal någonsin, men det var en incident knappa tio minuter från slutet som stal all uppmärksamhet.

Odd Grenlands Kenneth Dokken tappade skallen fullständigt och knäade Johan Arneng med full kraft.

Bollen?

Den var mer än tio meter bort och inte ens nära situationen, domaren missade händelsen helt och Dokken klarade sig utan både gult och rött kort.

Men straffet lär bli retroaktivt – hela Norge pratar nu om det brutala och obegripliga överfallet .

”Rullgardinen drogs ner”

– Han går in mot min kropp och jag känner hur han medvetet armbågar mig i bröstkorgen. Det provocerade mig, och rullgardinen drogs ner. Men jag vet att det inte ska kunna hända, säger Dokken till vg.no.

– Jag ska ringa honom (Arneng), vi måste prata om det här. Jag skulle pratat med honom nu, men jag kände att han skulle få fira segern först.

Johan Arneng själv, prydd med ett rejält bandage och ispåsar runt benet efter matchen, är oförstående till attacken.

– Jag ser inte själv vad han (Dokken) gör, men jag får en spark i låret. Det gör helt förjävla ont, det var en stenhård spark, säger Arneng.

Jämför med Zidane

Många ville jämföra överfallet med Zidanes skallning av Marco Materazzi i VM-finalen mellan Frankrike och Italien 2006, men Arneng – som spelade med Djurgården mellan 2003 och 2007 och tog två SM-titlar med klubben, tycker inte jämförelsen håller.

Det här var värre.

– Zidane skadade ju inte Materazzi, men här pratar vi om ett överfall. Ett uppenbart försök att skada mig. Men jag förstår att domaren inte såg eftersom vi befann oss långt från bollens, säger Arneng.

Aalesunds första final

Det är oklart om Arneng kommer bli spelklar till den norska cupfinalen, och Aalesunds tränare, Kjetil Rekdal, hoppas nu på hårt straff för Kenneth Dokken.

– Förbundet måste sätta sig ned och se över alla som slår och sparkar på det här sättet. De måste straffas, säger Rekdal.

Matchen, då?

Den vann som sagt Aalesund med 1-0 och hemmafansen kunde i natt fira klubbens första cupfinal någonsin.

Men det alla pratade om efteråt var ett överfall som ingen kan förstå.