Jonevret tappade 3-0 – på övertid

”Det kan tydligen ske”

FOTBOLL

Kjell Jonevret hade styrt sitt Molde till en 3-0-ledning mot Lilleström och började byta ut sina hjältar.

Då vände bortalaget matchen med tre mål på de sista tre och en halv minuterna inför chockade hemmaåskådare.

– Det blev full panik hos oss, säger Jonevret till norska VG.

Foto: BILDBYRÅN

Man ska aldrig bli för kaxig. Det fick Molde med tränaren Kjell Jonevret erfara hemma mot Lilleström.

Laget ledde med 3-0 när klockan slog 90 minuter och spelarna hade börjat bjuda hemmapubliken på tekniska trick. Då reducerade Anthony Ujah och bara sekunder senare gjorde lagkaptenen Frode Kippe 2-3.

”Börjar köra showspel”

Full panik spred sig i Molde som bjöd bortalaget på en sista stora chans. Hela Lilleström flyttade upp på hörnan i den 94:e minuten. Tarik Elyounoussi nådde högst och nickade in 3-3 som slutpunkt på en sanslös upphämtning.

– Vi ligger under med 0-3 och de börjar göra tricks och kör showspel, det är inte roligt. Därför var det extra skönt att vi tar en poäng när de trixar och försöker visa upp sig lite extra, säger Lilleströms tränare Henning Berg.

Jonevret pressad

Poängtappet är en tung snyting för Moldes svenske tränare Kjell Jonevret. Den förre Djurgårdstränaren är hårt pressad när laget nu slåss på den undre halvan av tabellen. Helgens förnedrande poängtapp gör knappast vardagen lugnare för 47-åringen.

– Du såg ju själv vad som hände. Jag är stolt och glad över de första 80-90 minuterna. Lilleström har en målchans fram till den första hörnan de gör mål på. Då blir det full panik hos oss och de kör på framåt. Det hände, det kan tydligen ske, säger Jonevret.

ARTIKELN HANDLAR OM