Fruktar läggmatch av Janne Jönsson

Fansen i öppen protest

FOTBOLL

Stabaeks fans protesterar i ett öppet brev mot klubbens tränare Janne Jösson inför mötet med Rosenborg.

Supportrarna fruktar att svensken vill förlora matchen för att hjälpa laget han uppges vara klar för inför nästa säsong.

”Det är en enorm intressekonflikt”, skriver Stabaek Support i ett öppet brev.

Foto: RALF BERGMAN

Janne Jönsson gör sin sista säsong i Stabaek och uppges enligt ihärdiga rykten redan vara överens med Rosenborg inför nästa år. Det har fått Stabaeks fans att gå i taket.

Öppet brev

Supportrarna skriver i ett öppet brev att det kräver ett tydligt klargörande av situationen inför söndagens match mot just Rosenborg.

”Vi upplever Janne Jönsson som en ärlig man men att leda Stabaek i en match som Rosenborg, som faktiskt när poängen räknas ihop kan avgöra om RBK spelar Champions League (eller inte) nästa år, medför en enorm intressekonflikt. Det kommer att finnas tvivel kring alla taktiska beslut under denna dubbelroll”, skriver Stabaek Support i ett pressmeddelande.

Försvaras av klubben

Fansen är speciellt upprörda över Jönssons tystnad och ovilja att kommentera Rosenborg-ryktet.

– Jan har haft många möjligheter att bekräfta eller dementera. Det har han inte gjort och vi har varit väldigt tålmodiga men nu ska vi faktiskt möta Rosenborg. Då måste det komma ett förtydligande, säger fansens talesman Albert Bårnes till Nettavisen.

Stabaek meddelar i sin tur att de har ”fullt förtroende för Jönssons integritet och professionalitet”.