Landslagsmannens fru förkrossad efter punggrepp

Erik Hamréns gamle adept i blåsväder: Han försökte bara hålla balansen

FOTBOLL

Ett stadigt grepp om pungen. Ett finger i rektum. Den ghananske landslagsmannen Anthony Annan har hamnat i blåsväder. Nu rycker hans fru ut till hans försvar.

– Han försökte bara hålla balansen, säger Gifty Annan.

Rosenborgs Anthony Annan har hamnat i blåsväder. Mittfältaren nöp Vålerengens Andre Muri både i pungen och rektum i samband med en straffsituation. Den ghananske landslagsmannens fru, Gifty Annan, rycker nu ut till makens försvar.

– Anthony är inte glad nu, och det är inte jag heller. Vi känner oss orättvist behandlade, säger hon till Verdens Gang.

”Alla pratar om det”

Medan mittfältaren rest till Afrika för en landskamp med Ghana är Gifty Annan själv kvar i Trondheim. Det går inte en dag utan att hon tvingas lyssna till lokalbefolkningens snack om skamgreppet.

– Folk pratar om situationen i butiken och på stan. Trots att Anthony inte gjort något fel är det i tv och i tidningar. När han höll på att tappa balansen tog han tag i spelaren för att hålla sig på benen.

Anthony Annan har mottagit obehagliga sms efter händelsen.

– Norsk fotboll behöver inte spelare som dig, stod det i ett berättar frun.

RBK:s tränare, Nils Arne Eggen, har antytt att mediestormen handlar om rasism.

– Jag säger bara en sak. Annan är mörk. Jag bara säger det, och jag ska beskydda honom.

Slipper straff

Det var under söndagens möte mellan Rosenborg och Vålerengen som den märkliga situationen uppstod. Den norska disciplinnämnden har redan sagt att Annan kommer att slippa påföljder för greppet.

– Jag skulle ställa mig framför Rade Prica och Annan vid straffsparken. Då blev jag puttad in i Annan av Prica. Plötsligt blev jag nypt i pungen och fick ett finger i rektum av Annan, beskrev den drabbade Muri händelsen.

Anthony Annan tränades förut av Erik Hamrén under landslagstränarens tid i Rosenborg.

ARTIKELN HANDLAR OM