Fortsatt tungt för RBK

"Jag måste be om ursäkt"

FOTBOLL

Rosenborg såg ut att ha vänt den negativa trenden, men inför en fullsatt arena i går kom nästa kalldusch.

Bottenlaget Haugesund åkte till Lerkendal - och vann med 0-1.

– Vi skapar skrämmande lite. Vi fick kanske en målchans, men den kan väl knappt kallas för chans, säger Jan Jönsson.

Foto: bildbyrån
Jan Jönsson

Inledningen för Rosenborg BK i den norska ligan har varit allt annat än optimal. Den svenske tränaren Jan Jönsson har kämpat för att vända på lagets negativa trend.

Fjolårsmästarna tog endast en poäng på fyra matcher, men sedan radade laget upp vinster mot Vålerenga och Molde.

Dessutom vann Rosenborg två cupmatcher.

Men i går kom nästa tunga nederlag. Dagen före nationaldagen tog Rosenborg emot Haugesund hemma på ett fullsatt Lerkendal. Bortalaget, tillika bottenlaget, skapade dock flest målchanser och vann med 0-1 efter mål av Thomas Sørum.

"Jag ber om ursäkt"

När ett slaget Rosenborg, som nu endast har sju poäng på sju matcher, vandrade av plan buades laget ut av hemmapubliken.

– Jag måste be om ursäkt till alla som kom. Så känner spelarna också. Det kan jag vara talesman för, säger Jan Jönsson till VG.

Endast fyra lag ligger efter Rosenborg i ligan efter gårdagens förlust. Och Jönsson kan inte svara på varför det ser ut som det gör på plan.

– Helt ärligt, jag kan inte finna orsaken. Det kan vara att vi undervärderar Haugesund, men jag tror egentligen inte det. Kanske stressar vi för mycket, för att vi vill så mycket. Jag vet helt enkelt inte, säger han på presskonferensen efter matchen.

När de flesta trodde att fjolårsmästarna var tillbaka på benen, kom alltså gårdagens bakslag men Jan Jönsson är inte lika förvånad.

– Vi är absolut inte tillbaka trots allt. Jag ser det inte som att vi var det inför kampen i dag. Vi kom helt riktigt från två segrar i rad, men det var inga strålande insatser, säger han till VG.

På torsdag väntar en viktig match borta mot Start för Jan Jönsson och Rosenborg.

ARTIKELN HANDLAR OM