”Det är en helt overklig händelse”

Stabaek-tränaren Jörgen Lennartsson om terrordåden

FOTBOLL

Norsk fotboll är i sorg och alla matcher är inställda.

Stabaek-tränaren Jörgen Lennartsson bor bara några kilometer i från fredagens terrordåd i Norge.

– Det är en helt overklig händelse, säger den förre U21-landslagstränaren.

När Sportbladet når Jörgen Lennartsson, 46, har hans Stabaek, laget från utkanten av Oslo, precis haft träning. Men det blev inget vanligt pass med anledning av tragedin som inträffade i går.

– Vi har haft en samling i dag och haft ett litet snack i omklädningsrummet där spelarna har fått umgås lite och de fick göra vad de kände att deras själar behövde, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

Gärningsmannen uppväxt i närheten

Lennartsson bor bara ett par kilometer där bomben briserade i regeringshuset och en mil i från massakern på Utöya.

– Det är helt overklig händelse. Så klart en otrolig katastrof som det är svårt att sätta ord på. Man förstår inte att det kan hända i den här delen av världen, säger han.

”Fotboll känns väldigt långt borta”

Han satt som vanligt och jobbade på sitt kontor i Telenor Arena, 3-4 kilometer ifrån det första dådet, och höll på att förbereda för lagets match mot Ålseund genom att kolla på gamla matcher. Men det jobbet kan han låta vänta då norska fotbollsförbundet i dag beslutade att skjuta upp hela den 17:e omgången på obestämd tid.

– Helt rätt, fotboll känns väldigt långt borta för närvarande.

Har någon i ert lag drabbats extra mycket?

– Det är ingen i anslutning till a-laget som är drabbad eller anhörig till någon.

Samtliga matcher i de tre högsta serierna ställs in. Vad gäller resterande divisioner så är det upp till de lokala förbunden att besluta skriver norska fotbollsförbundet på sin hemsida.

Stoor: ”Gatorna är tomma”

Vålerenga-backen Fredrik Stoor, 27, satt hemma i Oslo och hörde smällen på fredagseftermiddagen.

– Det känns konstigt. Lite overkligt, säger Stoor och berättar att hans Vålerenga i dag kört ett lättare träningspass trots att matcherna ställts in.

– Det förstår man ju, stan var helt öde i går på gatorna och man ser bara man går ut på gatorna att allt inte är som vanligt. De flesta sitter nog hemma och följer polisutredningarna och det som utspelar sig på den här ön, säger Stoor till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM