Greps, spottade och bet polisen

Danske landslagsmannen i ny skandal: Är inte helt överraskande

Foto: TT
Nicki Bille.
FOTBOLL

Han pekades ut som Tobias Hyséns ersättare i IFK Göteborg.

Nu är Nicki Bille Nielsens fotbollsframtid ett stort frågetecken efter ytterligare en skandal.

26-åringen ska ha blivit gripen, gjort motstånd, sprayats med pepparspray, spottat i polisbilen, torkat av sig på sätet och bitit en polisman i armen.

Det var natten mellan torsdag och fredag som Nicki Bille Nielsen hade en festkväll i Köpenhamn. Av någon anledning ska dansken sedan, enligt Ekstrabladet, omotiverat ha börjat sparka på cyklar och parkeringsautomater.

Bet polisen i armen

Polis kallades till platsen strax efter midnatt och bestämde sig för att gripa den “extremt uppretade” fotbollsspelaren. Bille Nielsen vägrade dock följa med och gjorde motstånd vilket fick till följd att en av polismännen sprayade honom med pepparspray i ansiktet.

När polisen väl fått in Rosenborg-spelaren i baksätet så ska Bille Nielsen, allt enligt Ekstrabladet, ha spottat och snutit sig varpå han torkade av ansiktet på baksidan av framsätet. När en av polismännen då tryckte bort danskens ansiktet svarade Bille Nielsen med att bita polisen i armen.

Polisen ska ha fått ett synligt bitmärke på armen och Bille Nielsen är nu misstänkt för våld mot tjänsteman. 26-åringen vill själv inte kommentera händelsen men ska enligt sin advokat Peter Berg inte känna igen sig i beskrivningen av händelsen.

”Är ju inte första gången”

Efter att uppgifterna publicerades av Ekstrabladet har Rosenborg nu strukit anfallaren från truppen till måndagens möte med Bodö/Glimt.

– Det är inte speciellt roligt det som hänt. Men det är inte heller helt överraskande att det skulle ske, säger Rosenborgs styrelseledamot Ivar Koteng till Dagbladet och fortsätter:

– Det är ju inte första gången.

Så sent som i september i fjol blev Bille Nielsen gripen efter att ha krossat glas, spottat på en anställd och slagit mot andra gäster på väg ut från ett uteställe i norska Trondheim. Rosenborg meddelar nu att de ska utreda händelsen innan de bestämmer sig för eventuella påföljder.

Nicke Bille Nielsen har spelat i den norska storklubben sedan januari 2013. Han har även representerat spanska Rayo Vallecano, Elche, Villarreal samt italienska Reggina och pekades i vintras ut som en potentiell ersättare till Tobias Hysén i IFK Göteborg. Dansken har även gjort tre landskamper.