”Northug och Johaug blir bara blåbär”

FOTBOLL

Skidor är utan tvekan sporten nummer ett i Norge.

Men när det gäller sponsringsavtal kan skidstjärnorna inte mäta sig med supertalangen Martin Ödegaard.

– Det är en galen situation, säger sponsringsexperten Jacob Lund till VG.

Konkurrensen har varit stenhård – men i slutet har det mesta handlat om Real Madrid. Det har bara varit en tidsfråga när Martin Ödegaard skulle presenteras för den spanska storklubben.

Natten mellan onsdag och torsdag kom beskedet.

Enligt norska VG kommer 16-åringen har en årslön på över 20 miljoner kronor. Men den unge norrmannen kommer även dra in en hel del pengar genom sponsorkontrakt.

”Är bara blåbär”

VG har pratat med sponsringsexperten Jacob Lund, som menar att skidstjärnorna Petter Northug, Therese Johaug och Marit Björgen inte kan mäta sig med Ödegaard.

– Det är en helt galen situation som han upplever just nu. Nätverket runt honom verkar vara väldigt stabilt, så jag hoppas de vet vad de ger sig in i. Martin Ödegaard är inte bara känd i Norge, utan även Europa. Sponsorer står uppradade, säger Lund till VG.

– Northugs och Johaugs sponsringsavtal är bara blåbär i jämförelse med det här. Här pratar vi om en världssport. När de två skidåkarna var på väg upp för den jobbiga backen i Tour de Ski så visades bob i tysk tv. Martin Ödegaard sätter alla andra i skuggan.

Den norska tidningen uppger att Ödegaard redan har blivit erbjuden sponsringsavtal från Nike och Adidas, men har inte bestämt sig ännu. Real Madrid sponsras av Adidas.

ARTIKELN HANDLAR OM