Tio matchers avstängning för brutal tackling

FOTBOLL

Vansinnestacklingen ledde till dubbla frakturer. Nu stängs belgiske landslagsstjärnan Axel Witsel av i tio matcher.

Och får leva med dödshot från Anderlecht-fansen.

Bilderna på överfallet får det att vända sig i magen. 27 minuter in i mötet Standard Liege-Anderlecht kommer Liege-mittfältaren Alex Witsel sent in i en situation. Witsel stämplar en liggande Marcin Wasilewski ovanför foten. Den polske landslagsspelarens ben gick av på två ställen.

– Wasilewski har dubbla öppna frakturer, konstaterade Anderlechts läkare i belgiska Nieuwsblad.

”Inte medvetet”

Witsel är bedrövad över det inträffade och hoppas på förlåtelse:

– Jag gjorde det inte medvetet. Jag spelar inte fotboll för att bryta ben, jag spelar fotboll för spelets skull. Tro mig, det var inte avsiktligt. Vi gick båda mot bollen, och jag träffade hans ben. Det är olyckligt, jag vill be om ursäkt till Wasilewski, sade han till Nieuwsblad.

Idag kom straffet för förseelsen. Witsel, även han landslagsman, stängs av de kommande tio ligamatcherna. Han har fram till och med torsdag på sig att överklaga domen.

Har fått tagit emot dödshot

I fjol utsågs Witsel till Belgiens mest värdefulla spelare; ett pris som han inte lär få i år. Nu har Witsel och Standard Lieges lagkapten Steven Defour fått ta emot dödshot och belgisk polis bevakar nu de båda fotbollsspelarnas hem, enligt den belgiska sportsajten sporza.be.

Uttalandet som har fått Anderlecht-fansen att skicka dödshoten var Standards lagkaptenen, Steven Defour, som gav domaren skulden för attacken.

– Om domaren Efong Nzolo hade agerat på en tackling på mig innan hade inte det här skett, ska Defour ha sagt enligt sajten