SKRÄCKBILDEN

Här är röntgenplåten på benbrottet – Witsel mordhotad efter överfallet

Foto: Foto: AFP
ATTACKEN Standard Lieges Axel Witsel sätter ned foten – på stackars Marcin Wasilewskis ben. Witsel påstår själv att han inte gjorde det med flit.
FOTBOLL

Här är årets mest onödiga röntgenbild.

I går visades plåten som slog fast det alla visste redan sekunden efter Axel Witsels överfall – Marcin Wasilewskis ben gick rakt av.

RESULTATET Röntgenbilden visar att både Marcin Wasilewskis skenben och vadben gick av. Anderlechtspelaren kan tidigast spela om ett år.

Witsels benknäckande har tapetserat de belgiska tidningarna de senaste dagarna.

Först med bilderna på attacken. Och nu med röntgenplåten som visar att både skenbenet och vadbenet är helt av för Anderlechtspelaren Wasilewski.

Borta i ett år

Läkarnas dom var dyster för den 29-årige polacken. Han kan inte räkna med att kunna spela matcher förrän tidigast om ett år även om han förhoppningsvis kan börja träna redan i mars.

Efter attacken mot Wasilewski har allt förändrats för Witsel.

Både Anderlechtanhängare och polacker har hotat honom till livet och 20-åringen har nu polisskydd. Dessutom bevakar polisen Witsels föräldrars hus.

Stängs av tre månader

För Witsel väntar nu en lång tid utan matcher. Det belgiska fotbollsförbundet markerade direkt vad det tyckte och stängde av Witsel i tre månader.

Han tvingas också betala böter på motsvarande 25000 kronor. Ett straff som Witsel tycker är i överkant.

– Förbundets straff är väldigt hårt. Jag gjorde det inte med flit, sa han på en presskonferens i går.

”Han ville inte skada”

Även Witsels klubb Standard Liege tycker att straffet är för hårt. Enligt den belgiska tidningen Nieuwsblad har klubben överklagat domen och fallet kommer att tas upp igen på fredag.

– Axel ville inte skada Wasilewski. Vi vill att det här tar slut nu och kräver ett rättvist domslut på fredag. Standard är en stor familj och vi står bakom Axel Witsel, säger klubbens ordförande Pierre Francois.

FAKTA

KEANE, ”SLAKTAREN” OCH SCHUMACHER – HÄR ÄR DE KLASSISKA ÖVERFALLEN

Roy Keane, Manchester United:

Unitedspelaren Roy Keane ödelade Alf Inge Hålands karriär totalt när han sparkade sönder Hålands knä i Manchesterderbyt våren 2001. Håland gjorde bara ett fåtal matcher efter attacken.

Keanes straff: Rött kort och åtta matchers avstängning.

Andonin Goikoetxea, Athletic Bilbao:

Han är ökänd som ”Slaktaren från Bilbao”. Mest känd för ett överfall på Diego Maradona i en La Liga-match 1984. Maradona bröt benet och var borta länge från fotbollen. Högerskon har han nu satt upp på väggen hemma i sitt hus. Goikoetxeas straff: 16 matchers avstängning.

Harald ”Toni” Schumacher, Tyskland:

I VM 1982 struntade den tyske målvakten i bollen vid en utrusning och satsade på fransosen Patrick Battiston i stället. Battiston föll medvetslös till marken och fick syrgas. Han var sedan borta från fotbollsplanen i ett halvår.

Schumachers straff: Inget, han fick insparken med sig.