”Tror det kommer att bli en flytt”

Italienska storklubbar jagar Dusan Djuric

FOTBOLL

Enligt tyska 4-4-2.com har Fiorentina och Parma anslutit till Roma och Milan i jakten på Dusan Djuric.

Agenten Oliver Cabrera säger nu att Djuric känner sig redo att lämna FC Zürich.

– Jag tror att det kommer att bli en flytt inom en snar framtid, säger Cabrera till Sportbladet.

Foto: Foto: AP
Dusan Djuric.

Roma ska tidigare i somras ha varit angelägna om att värva Zürichs svenske speldirigent. Även Milan har nämnts men enligt 4-2-2.com ligger nu Fiorentina och Parma närmast en affär.

– Vi vet att det finns intresse från Italien och jag har blivit nedringd av italienska journalister i dag också, säger agenten Oliver Cabrera.

Redo att bjuda 30 miljoner

Djuric befinner sig just nu i Marseille för tisdagens Champions League-match. Just insatserna i CL med inhoppet mot Real Madrid och segermatchen mot Milan ska ha gjort att de italienska klubbarna har fått upp ögonen för svensken.

Enligt den tyska sajten har Parmas president Tommaso Ghirardi sett Djuric flera gånger och vill nu låna svensken med option på ett senare köp. Sammanlagt ska affären vara värd drygt 30 miljoner svenska kronor. Även Fiorentinas sportchef Pantaleo Corvino har ögonen på Djuric.

”Känner sig redo att flytta”

Cabrera säger att 25-åringen är sugen på att ta nästa steg i karriären.

– Han börjar känna sig redo att flytta nu. Om det sedan blir nu eller till sommaren får vi se, det är mycket upp till honom. Men jag tror också att det är rätt att ta nästa steg. Han har visat vad han går för i Schweiz och jag tror att det kommer att bli en flytt inom en snar framtid.

Varför är han så het i Italien?

– Han gillar väl pasta och Ferraris. Men han vill ta nästa steg helt enkelt och utvecklas ännu mer. Den stora målsättningen är bland annat det svenska landslaget.