Slagsmål i flickmatchen på planen och läktaren

1 av 2
FOTBOLL

Här urartar en damfotbollsmatch i USA igen – bara några dagar efter den senaste skandalen.

Collegematchen mellan Tolman och Woonsocket avslutades med ett jätteslagsmål.

– Det är skamligt, säger Amy Breault-Zolt, medlem i skolkommittén.

Förra torsdagen svarade University of New Mexicos (UNM) spelare Elizabeth Lambert för flera överfall i en college-turnering, något som fick stor uppmärksamhet världen över.

Det dröjde bara tre dagar – sedan inträffade nästa skandal.

I slutskedet av mötet mellan Tolman Tigers och Woonsocket Villa Novans på Rhode Island brakade Tolmans Maria Lopera ihop med Woonsockets Kristen Cahill. Flera spelare tillskyndade och det hela utmynnade i ett jätteslagsmål där knytnävsslagen haglade och spelarna drog varandra i håret.

Matchen avbröts

– Frustration är frustration. Tolman låg under med 5–0. Vi är två fysiska lag och till slut nås en gräns och någon spårar ur, säger Woonsockets coach Kathleen Fagnant till Eyewitness News.

Matchen avbröts med en minut kvar och på läktaren fortsatte fajten mellan lagens supportrar.

– Det är skamligt. Jag önskar att det aldrig hade hänt, men nu har det hänt, säger Amy Breault-Zolt, medlem i skolkommittén.

Samlar in information

Inga allvarligare skador, förutom en blåtira, har rapporterats. Det är ännu oklart vilka straff de inblandade kommer att få.

– I detta läget samlar vi in information och uttalanden från alla inblandade. Sedan ska vi besluta vilka disciplinära åtgärder som eventuellt ska vidtas, säger Tom Mezzanotte, vd för Rhode Island Interscholastic League.