Visade rumpan för fans – polisanmäls

Rangers stjärna riskerar bestraffning efter att ha ”moonat”

Foto: SKY NEWS
Här moonar Rangers-stjärnan på väg ut från planen.
FOTBOLL

Glasgow Rangers-stjärnan Nacho Novo, 30, visade rumpan för motståndarfansen.

Nu har han kallats till polisförhör.

Dessutom riskerar han att stängas av i en match för sin obscena gest då han pekade finger mot publiken på läktarna.

Det var efter Rangers 1–0-förlust borta mot Aberdeen i lördags som spanske anfallaren Nacho Novo rök upp ihop med motståndarfansen, som enligt vittnen skanderade ”Nacho Novo, fucking homo”. Novo är sedan tidigare impopulär hos Aberdeenfansen då han, när lagen möttes för två säsonger sedan, visades han ut efter en ful tackling på Stuart Duff.

Polisförhör

Nu var Novo, enligt tidningen Daily Records vittnen, på väg att kasta sin tröja till Glasgows egna supportrar efter matchen, men hindrades av polisen och blev upprörd. På Sky Sports bilder ser man hur Novo drar ner byxorna och ”moonar” mot Aberdeens fans när han är på väg att lämna planen.

Nu kan ärendet hamna i rätten. Polisen bekräftade i går kväll att man fått in en anmälan och att Novo kallats till polisförhör.

”Ett polisärende”

– Vi undersöker en incident med en spelare i slutet av matchen. Båda klubbarna kommer att kontaktas och lämpliga åtgärder kommer att vidtas, säger en taleskvinna hos polisen.

En talesman för Aberdeen säger:

– Jag förstår att de människor som klagade gick direkt till polisen, för det är ett polisärende. Vi är medvetna om den påstådda händelsen, men ingen från klubben såg det hända. Men det är självklart inte något som vi skulle tolerera.