Gömmer sig undan maffian

Kan bli nyckelvittne i spelskandalen

Foto: Bildbyrån
Mellan 5 000 och 10 000 euro (mellan 50 000 och 100 000 kronor) ska Patrick Neumann ha blivit erbjuden om hans lag förlorade en ligamatch mot Borussia Mönchengladbach.
FOTBOLL

Tyska mittfältaren Patrick Neumann kan bli ett nyckelvittne i rättegången kring den stora spelskandal som skakat fotbollen under hösten.

Flera matcher misstänks vara uppgjorda och den tyske spelaren är en av de som kan komma att peka ut gärningsmännen bakom brotten.

Nu fruktar han för sitt liv.

– Han är orolig att de den här gången inte kommer att använda list och mutor utan hot och våld, säger tyskens advokat Lutz Klose till AFP.

Neumann är lagkapten för SC Verl i halvprofessionella Regionalliga. Mittfältaren är redan avstängd av sin klubb misstänkt för inblandning i två uppgjorda matcher.

”Kan identifiera personerna”

Spelaren erkänner nu, via sin advokat, att han blivit kontaktad av maffian som erbjöd honom mellan 5000 och 10 000 euro (mellan 50 000 och 100 000 kronor) om han lag förlorade en ligamatch mot Borussia Mönchengladbach 2 i maj. Verk ledde matchen med 3–0 men tappade till 3–3. Till slut vann ändå laget men efter att de sedan förlorade nästa match mot Cologne 2 efter ett självmål började tyska förbundet fatta misstankar.

Enligt Neumanns advokat Neumann hotad av personer inom maffian för att ställa upp på avtalen. Det är dessa personer mittfältaren nu fruktar ska komma efter honom inför den stundande rättegången.

Tjänade över 100 miljoner

– Patrick är väldigt rädd. Han kan identifiera personerna som varit inblandade. Han är orolig att de den här gången inte kommer att använda list och mutor utan hot och våld, säger advokaten Lutz klose.

Samtidigt har även danska storklubben FC Köpenhamn blivit indragna i skandalen som misstänks omfatta mer än 200 matcher runt om i Europa. Två kvalmatcher till Champions League där FCK varit inblandade undersökts säger advokaten Burkhard Benecken, som försvarar en av de misstänkta, till tyska bild.

Ligan bakom de uppgjorda matcherna ska ha tjänat över 100 miljoner kronor på fusket.