”Klubben är i chock”

FOTBOLL

Eddie Gustafsson operaras just nu på ett sjukhus i Salzburg.

Han flögs dit i helikopter.

– Klubben är i chock. Alla väntar på besked hur operationen gått, säger Gustafssons agent Oliver Cabrera till Sportbladet.

Oliver Cabrera.

Eddie Gustafsson fördes akut i helikopter från matchen borta mot Linz och opereras just nu av Red Bull Salzburgs läkare på ett sjukhus i Salzburg för det svåra, dubbla benbrottet.

– Salzburgs klubbledning är helt i chock. Alla väntar på besked hur operation har gått, säger Oliver Cabrera till Sportbladet.

Fotbollsledare rasar

Fotbollsledare över hela Österrike rasade mot Lukas Kragl attack mot den svenske målvakten. Ett överfall som bara bestraffades med en varning.

– Det var ett solklart rött kort. Vi spelade inte bra i dag, men det är lätt för mig att se orsaken. Spelarna var chockade, det är förståeligt, säger Salzburgstränaren Huub Stevens efter 0–0-matchen.

”Gult kort – vansinne”

Oliver Cabrera:

– Det känns för jävligt. Sådana här attacker och skador måste bestraffas – och så fick spelaren (Lukas Kragl) bara ett gult kort. Det är vansinne, säger Cabrera.

– Han och domaren borde stängas av lika länge som Eddie är borta från fotbollen.

Spelaragenten kom hem från Österrike och ett besök hemma hos Eddie Gustafsson, hans hustru Carolina och deras två söner för bara några dagar sedan.

– Eddie har varit på strålande humör. Det här är hans bästa säsong i karriären, han rankas som ligans bäste målvakt och är på väg in i landslaget på allvar. Jag kan bara hoppas på att han kan vara tillbaka till nästa säsong, säger Cabrera till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM