Erbjuds drömkontrakt

Salzburg vill behålla Eddie Gustafsson i fem år till

FOTBOLL

Tillbaka på kryckor efter överfallet – och på väg att bli österrikisk mästare igen.

Dessutom kommer Salzburg erbjuda Eddie Gustafsson, 33, ett drömkontrakt över fem år.

Klubben vill att lagkaptenen ska avsluta karriären i föreningen, något Gustafsson är positiv till.

– Det är klart att jag vill vara kvar och bygga vidare på det här, säger Eddie Gustafsson till Sportbladet.

Förra söndagen bröt den svenske landslagsmålvakten vänster ben på två ställen efter en våldsam stämpling av Linzspelaren Lukas Kragl.

I går var Gustafsson tillbaka i hetluften när han på kryckor besökte hemma­planen Wals-Siezenheim vid seriefinalen mot Rapid Wien.

Svensken hyllades av de 28?000 åskådarna före avspark.

Tack vare 1–1-resultatet sent i går kväll leder Salzburg österrikiska ligan, sex poäng före Rapid Wien, med fyra omgångar kvar att spela.

Bland de bäst betalda

Det kan bli ett nytt guld för Salzburg – liksom för Eddie Gustafsson, både på planen och vid sidan om.

Enligt österrikiska uppgifter till Sportbladet har ledningen med klubbdirektören Dietmar Beiersdorfer och sportchefen Thomas Linke i spetsen förberett ett nytt långtidsavtal till svensken.

– Jag kan tänka mig att stanna. Fotbollsmässigt har vi samma målsättning. Att spela i de största turneringarna i Europa. Nu har jag hamnat i en bra klubb, kommit rätt in i det och fotbollsmässigt har det också gått bra. Det är klart att jag vill vara med och bygga vidare på det, säger Gustafsson.

Enligt samma källor skulle Eddie Gustafsson få en lön i närheten av lagets bäst betalde spelare, anfallsstjärnan Marc Janko, som tjänar tio miljoner kronor per år.

Går ut nästa sommar

Gustafssons agent Oliver Cabrera, som i veckan var på plats i Salzburg, bekräftar uppgifterna om att ett långt avtal diskuterats.

Det nuvarande kontraktet går ut nästa sommar.

– Vi har haft ett inledande samtal om ett nytt långt kontrakt. De vill att Eddie ska avsluta sin karriär i Salzburg. Skadan har inte påverkat klubbens intentioner, tvärtom, säger Oliver Cabrera.

– Den närmaste tiden ska Eddie koncentrera sig på sin rehab så vi ska avvakta lite med förhandlingarna.

Vid en presskonferens före matchen mot Rapid Wien sa Gustafsson:

– Jag tror på spel om sex månader igen.

13 000 hälsningar

De närmaste tre veckorna får han inte belasta det opererade benet. I nästa vecka börjar rehabiliteringen med träning i bassäng.

På Facebook har en grupp skapats där hittills 13 000 personer skickat krya på dig-hälsningar till den omåttligt populäre målvakten.

Uppståndelsen har varit så stor att sjukhuset tvingats placera en säkerhetsvakt 24 timmar om dygnet utanför Gustafssons rum.

Själv säger han:

– Fansen har varit otroliga. Jag är rörd. Min mobil har kraschat av alla meddelanden.

FAKTA

GICK IN I DUELL - BRÖT BENET

Det var i matchen mot LASK Linz som Eddie Gustafsson gick ut för att möta en djupledsboll. Han hinner först och rensar undan bollen.

En tiondel senare trampar den framrusande 20-åringen Lukas Kragl till, men når bara svenskens smalben. Det krasar till och viker sig.

Gustafsson gråter och vrider sig i plågor när han bärs av planen för att flygas till sjukhuset i Salzburg med helikopter.

Där konstateras att vad- och sken­benet är av och att den svenske landslagsmålvakten ­behöver omedelbar operation. Läkaren Helmut Klampfer måste använda ­spikar för att få benen på plats.

Gustafsson väntas nu bli borta i upp till tio månader.

ARTIKELN HANDLAR OM