Stjärnmålvakt greps i natt för mord

Misstänks ha lejt mördare för att röja exflickvän ur vägen

Foto: AP/Correiobraziliense/Odia online
FOTBOLL

RIO DE JANEIRO. Polisen i Rio har gripit den brasilianske stjärnmålvakten Bruno, 25.

Han anklagas för att ha lejt en mördare som styckat mamman till målvaktens fyra månader gamla son.

– Den som utförde beställningen slaktade henne i bitar och gav resterna till Brunos rottweilers, säger målvaktens 17-årige kusin.

Bruno Fernandes och den mördade, 25-åriga Eliza Samudio, lärde känna varandra på en fest i Rio de Janeiro som Flamengos tredjemålvakt Paulo Victor arrangerade förra året. Spelarna hyrde in prostituerade tjejer till festen som slutade i en gruppsexorgie.

”Tvingade fram abort”

Några månader senare kontaktades Bruno av Eliza som hävdade att hon blivit gravid med honom under orgien. Bruno, som är gift och har två barn, blev vansinnig och tvingade henne att dricka ett medel för att tvinga fram en abort.

Eliza anmälde den kände målvakten men polisen i Rio brydde sig inte om att utreda fallet. När sonen föddes bjöd Eliza in Bruno för att träffa sitt barn i hemlighet på ett hotell. Eliza frågade Bruno om han kunde stå för underhållet för barnet. Flamengos stjärnmålvakt erbjöd henne 12 000 kronor i månaden.

När Eliza begärde 40 000 kronor ska han ha mordhotat henne.

Blev bortrövad

Den 4:e juni i år försvann Eliza och har varit efterlyst sedan dess.

I flera veckor har det figurerat misstankar om att Bruno låtit någon föra bort henne till hans sommarställe utanför Belo Horizonte, 44 mil norr om Rio. De misstankarna bekräftades i veckan efter att polisen fått ett tips om att Brunos 17-årige kusin var delaktig i bortrövandet av Eliza. Polisen grep honom i målvaktens villa i onsdags morse och efter sju timmars förhör erkände kusinen att han var med om att föra Eliza till Brunos sommarställe.

– Flickan blev slaktad. Bruno betalde 12 000 kronor till en knarklangare för jobbet. Hon är begravd. 17-åringen vet var, har vittnet sagt som tipsade polisen om kusinen.

Matades till hundar

Enligt uppgifter till polisen ska 25-åriga Elizas döda kropp getts till Brunos fyra fullvuxna Rottweilers som vaktar hans sommarställe. Benresterna ska ha blandats med cement och grävts ned i hans trädgård.

Sent i natt när polisens tekniker bekräftat att blod som hittats i Brunos Land Rover tillhör Eliza, gav stjärnmålvakten upp sin flykt. Han och hans kompis Maccarão, som misstänks vara den som utfört mordet, lämnade in sig till polisen i Rio de Janeiro.

FAKTA

SPELAT MED AFONSO ALVES

Bruno kom till storklubben Atlético Mineiro i Belo Horizonte 2002 då Afonso Alves och Paulinho Guará fortfarande tillhörde klubben. 2006 kontrakterades han av Flamengo och har varit deras ordinarie målvakt sedan dess. Han är fansens stora idol och har spelat 234 matcher.

En av hans specialiteter är frisparkar. De senaste två åren har han gjort fyra ­frisparksmål i den brasilianska ligan.

FLAMENGO KALLAS ”GANGSTRARNAS KLUBB”

Flamengo är Brasiliens största klubb med 40 miljoner supporters.

Klubben vann den brasilianska ligan förra året och har flest nationella titlar i Brasilien. I årets lag har bland annat stjärnorna Adriano och Wagner Love ingått.

Klubben är känd för sina bråkiga spelare och kallas av motståndarna för ”gangstrarnas klubb”. Tidigare i år kallade polisen in Wagner Love till förhör efter att han varit hedersgäst på en fest som Rios mest efterlyste knarkkung

arrangerat i en favela.

Även Adriano har varit illa ute i år. Han anklagas för att ha köpt en motorcykel till en efterlyst knarklangare och för att ha misshandlat sin flickvän. När misshandeln nådde media i mars i år valde målvakten Bruno att gå ut till hans försvar.

– Handen på hjärtat, vem har inte slagit till sin flickvän någon gång, sa den nu gripne målvakten.

Henrik Brandão Jönsson

ARTIKELN HANDLAR OM