Utkastade från AIK – nu utfrysta

Mardrömsstart för Djordjic och Mutumba i Ungern

Foto: Felipe Morales
FOTBOLL

Bojan Djordjic och Martin Mutumba frystes ut av nye tränaren Alex Miller och tvingades, enligt spelarna själva, bort från AIK.

Ny klubbadress blev ungerska Videoton – och en ny frysbox.

På fyra tävlingsmatcher har Djordjic aldrig startat och Martin Mutumba inte ens tagit sig in i matchtruppen.

Djordjic och Mutumbas nya arbetsgivare jämförde duon med Ronaldinho och Roberto Baggio när de värvades från AIK. Men efter fyra tävlingsmatcher har ingen av klubbens nya stjärnor ens lyckats slå sig in i laget.

Inte ens i truppen

Martin Mutumba, som för ett år sedan firade stora framgångar när han var med och förde AIK till SM-guld, har inte ens fått en plats i truppen av tränaren Mezey György. Inte i någon av de fyra inledande tävlingsmatcherna har 25-åringen funnits bland de 18 ombytta spelarna.

Djordjic har visserligen funnits med på bänken i samtliga matcher men har, trots en mardrömsstart på säsongen, inte fått chansen från start. Tre inhopp och totalt 138 minuters spel är 28-åringens facit i den nya tröjan.

Ute ur Europa League

Detta samtidigt som Videoton, som slutade två i fjolårets liga, åkt ur Europa League och förlorat Supercupfinalen. Gårdagens ligapremiär mot Siofok slutade dessutom med poängförlust efter 1-1, med Bojan fast på bänken och Mutumba på läktaren.

FAKTA

Svenskarnas start i Ungern:

DVSC 0-1 (Supercupfinal)

Bojan Djordjic inbytt efter 60 minuter. Martin Mutumba utanför truppen.

Maribor 1-1 (Europa League)

Djordjic inbytt efter 46 minuter. Mutumba utanför truppen.

Maribor 0-2 (Europa League)

Djordjic inbytt efter 26 minuter. Mutumba utanför truppen.

Siofok 1-1 (Ligan)

Djordjic på bänken. Mutumba utanför truppen.