Eldupphör i Hartsons och Ljungbergs ordkrig

FOTBOLL

GLASGOW. Ordkriget mellan John Hartson och Fredrik Ljungberg trappas ner. Inför derbyt skickar The Sun-krönikören en uppmaning.

”Visa mig att jag har fel” skriver Hartson.

Hartson i Celtic-tröja.

John Hartson dundarade in 88 mål på 146 matcher i Celtic mellan 2001 och 2006 och utgjorde bland annat ett fruktat anfallspar med Henrik Larsson. Numera är han fotbollskrönikör på The Sun. När Fredrik Ljungberg skrev på för Celtic hånade Hartson klubbens nyförvärv.

”Jag trodde på allvar att han slutat med fotboll för en modellkarriär för några år sedan” och ”Han var förbi sitt bäst före-datum för flera år sedan” skrev han bland annat.

Kaxigt svar

Fredrik Ljungbergs svar var kaxigt. I Sportbladet sa ”Freddie” så här:

– Det är inget nytt att små spelare vill utnyttja stora spelare för att hamna i rampljuset. Men man får respektera sådana människor också, folk får ha vilka åsikter de vill. Men det visar ju att han inte är så à jour med vad som händer i fotbollsvärlden.

I går replikerade Hartson på nytt, men den här gången i en mjukare ton. ”Jag sa aldrig att Ljungberg saknar kunnande eller kvalitet. Jag undrade bara vara han varit de två senaste åren” skriver han.

”Jag har inte alltid rätt men jag är alltid ärlig och det var därför jag sa vad jag sa om Freddie”.

ARTIKELN HANDLAR OM