”Vi spelar inte i samma liga”

I kväll möts de – här är Berwickkopians passning till Freddie

1 av 4 | Foto: Callum Moffat
FOTBOLL

NEWCASTLE. Är man inte bäst kan man vara snyggast.

Inför mötet mot Fredrik Ljungberg utmanar Berwick Rangers-spelaren Fraser McLaren vår supersvensk i konsten att bära kalsong.

– Jag blev precis singel, så bilderna kanske hjälper. Eller kanske inte... säger 22-åringen.

I dag gör Freddie Ljungberg äntligen debut i Celtic-tröjan. 33-åringen har tränat utan problem i veckan och är redo för sin första match på två månader. Men redan innan mötet mot lilla Berwick Rangers – mittenlag i skotska division 3 – sparkas igång är Freddie i fokus.

Anledningen till det ser du här bredvid. Inför cupmatchen har hemmalagets mittfältare Fraser McLaren gjort som Ljungberg gör då och då: kastat kläderna, spänt magen och fäst blicken djupt in i kameran.

–Vi kanske inte spelar i samma liga som Celtic och jag kanske inte spelar i samma liga som Freddie. Men det hindrar mig inte från att posera i underkläder, säger han till The Daily Record.

”Terrible”

Den nyblivne singelkillen, som jobbar som målare bredvid fotbollen för att försörja sig, berättar också att han hoppas att bilderna ska leda honom till kärleken på nytt.

Men frågan är om det hjälper. Sportbladet kollade upp vad två av Frasers lagkompisar trodde om saken. Och där var omdömena inte särskilt positiva.

Nej, inte alls faktiskt.

– Terrible! är mittfältskompisen David Greenhill, 25, spontana reaktion.

Ingen talang som modell?

– Nej, nej, inte det minsta.

Han har inga likheter med Freddie?

– (lång tystnad) Han är ganska snabb på planen, det skulle väl vara det.

”Skiljer en del”

Inte heller målvakten Mark Peat, 28, har några smickrande omdömen att ge.

– Han tror själv att han har en modellkropp men nej, nej, säger Peat som gärna påpekar att det skiljer en del mellan de två kalsongkillarna även på andra plan.

– När Freddie åker i en Hummer och dejtar tre supermodeller på samma gång kör Fraser runt i sin gamla Ford Focus och bor hemma hos mamma.

ARTIKELN HANDLAR OM