Specialtränas av fyscoacher

”De pressar mig så hårt de kan”

Foto: Foto: UNIVERSAL NEWS AND SPORT (EUROPE)
jagar för att komma ikapp Fredrik Ljungberg (till höger) är matchotränad och har långt kvar till toppformen. ”Jag försöker köra en snabb försäsong”, säger han.
FOTBOLL

BERWICK UPON-TWEED. Stenhård fys, individuella sprintträningar och dag-liga syreupptagnings-tester. För att komma i toppform på rekordtid kör Fredrik Ljungberg en egen försäsong – mitt i Celtics ligaspel.

– Fystränarna pressar mig så hårt de kan, säger Freddie till Sportbladet.

Det var en trött men glad Ljungberg som mötte Sportbladet – enda svenska media på plats – efter cupsegern (2–0) mot division 3-laget Berwick Rangers. Trots att han inte gjorde någon större spelmässig insats var han nöjd med att få debuten avklarad.

Magsjukan släppt

– Vi hade sagt att jag skulle köra 45 till 60 minuter och det blev lite mer. Jag har inte spelat på åtta till tio veckor, säger han.

Magsjukan från förra veckan är förbi, men formen en bit bort. För tillfället kör 33-åringen stenhårt med Celtics fystränare för att komma i topptrim.

– Jag försöker köra en snabb försäsong med sprint efter varje träning. Fystränarna pressar mig så hårt de kan så jag är lite tung just nu.

– Det är mycket som ska mätas. Det är masker och grejer som kollar syreupptagning.

Låter vetenskapligt?

– Ja, det är därför som jag lämnar över det till dem (fystränarna) istället för att göra det själv (skratt).

Att Ljungberg kommer i form kvickt är ett måste om Celtic ska kunna använda sitt nyförvärv. Just nu är det matcher mest hela tiden.

Majstorovic nöjd

– Det är bara att ladda om. För mig känns det väldigt bra, jag känner mig stark, säger mittbacken Daniel Majstorovic.

För Ljungbergs del är det däremot osäkert om han är redo för att spela från start på onsdag, när Celtic möter Hamilton i ligan.

– Vi får se hur det känns efter matchen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM