Gremio rasar mot Ronaldinho

Hade planerat stor fest för stjärnan – som valde konkurrenten

Foto: bildbyrån
Ronaldinho lämnar Milan och Zlatan – för spel i Flamengo.
FOTBOLL

Ronaldinho är klar för Flamengo.

Mitt framför näsan på moderklubben Gremio, som redan hade förberett ett stort välkomstparty.

– Allt såg ut att vara klart, vi väntade bara på att Ronaldinho skulle skriva på kontraktet. Men sen ändrade han sig bara, säger den rasande Gremiopresidenten Paulo Odone.

Övergångssåpan har pågått under hela vintern. Men efter alla spekulationer och rykten - nu har Ronaldinho skrivit på för Flamengo.

Hos Gremio möttes det beskedet med ilska. Förhandlingarna var långt gångna, men i slutskedet ska både Ronaldinho och Milan ha krävt mer pengar vilket tvingade Gremio att ge upp. Supportrarna hade mött upp till en ankomstfest där bland annat några av Brasiliens mest kända artister skulle medverka, men fick ställa in allt sedan Flamengo offentliggjort affären.

– Vi hörde att Ronaldinho ville avsluta sin karriär i sin favoritklubb, men det kommer inte att ske, säger en bitter Paulo Odone, klubbens president.

Milan får 30 millar

Kontraktet är på tre och ett halvt år, och ger enligt TT brassen en månadslön på 6,2 miljoner kronor. Plus reklamintäkter. Dessutom betalar Flamengo 30 miljoner kronor till Milan i övergångssumma. Summor som Gremio inte kunde matcha.

– Flamengo kan betala Milans krav tack vare sina sponsorer, medan vi inte kan spräcka vår budget, fortsätter Odone.

Också Palmeiras rasar mot Ronaldinho. Enligt klubben var de överens med Ronaldinho, och hans agent Roberto Assis hade garanterat att han skulle skriva på - för att sen återkomma med ännu högre krav.

ARTIKELN HANDLAR OM