Freddies tröja ska betala för bröllop

Han roffade åt sig tröjan – efter tiometersrusch i paus

FOTBOLL

”Freddiekopian” Fraser McLaren ville ha den.

Men tack vare en tiometersrusch i halvtid roffade lagkompisen David Greenhill åt sig Fredrik Ljungbergs tröja – som nu ska bekosta Berwick Rangers-spelarens bröllop.

– En kompis till mig är ett Arsenal-fan, berättar 25-åringen.

Foto: pic-agency sweden
David Greenhill skyndade sig att ta Fredrik Ljungbergs tröja redan i pausen, något som gjorde ”Freddie-kopian” Fraser McLaren besviken. ”Jag tycker att jag borde ha haft den”, säger 22-åringen.

Tid, plats och partner var redan på plats. Nu har David Greenhill även ordnat finansieringen till sitt bröllop och det på ett lite annorlunda sätt. Den defensive mittfältaren – som hade flera dueller med Fredrik Ljungberg på planen i 0–2-förlusten mot Celtic – var nämligen den som kom över svenskens matchtröja. Men det var inte helt enkelt.

– Det var några andra spelare som också ville ha den så jag var tvungen att agera. Jag jagade Freddie i tio meter när signalen för halvtidsvilan gick. Jag frågade honom om jag fick tröjan och det var lugnt för honom, säger Greenhill till The Daily Record.

25-åringen, som jobbar som elektriker vid sidan av fotbollen, har redan bestämt vad han ska göra för sin trofé: tjäna pengar och investera dem i sig själv.

’En kompis ska ha den’

– En kompis till mig är ett stort Arsenal-fan så det blir han som ska ha den. Jag ska gifta mig snart och han sa att han kommer hjälpa mig med det om han får tröjan.

Men som i alla historier finns det både vinnare och förlorare. Om Arsenal-kompisen och David själv båda var nöjda var Fraser McLaren desto mer besviken.

När Sportbladet träffade Ljungbergs kalsongutmanare efter matchen berättade han att han också ville ha tröjan.

– Jag kollade överallt, men Freddie var försvunnen. Det var synd, jag tycker att jag borde ha haft den.

ARTIKELN HANDLAR OM