Eddie Gustafsson får drömkontrakt

Skriver på nytt avtal i dag

Foto: scanpix
Eddie Gustafsson ses här rädda en straff förra våren.
FOTBOLL

Inte en match på nio månader.

Trots det skriver Red Bull Salzburg i dag ett nytt drömkontrakt med Eddie Gustafsson, 33.

Lagkaptenen är klar för 3,5 år ytterligare – och blir en av Österrikes bäst betalda fotbollsspelare.

Salzburg är på träningsläger i turkiska Belek.

I morgon, mot Sparta Moskva, gör sannolikt Eddie Gustafsson comeback i matchspel 277 dagar efter det otäcka benbrottet i april förra året.

Men den svenske landslagsmålvakten får en rejäl bonus redan i dag.

Gustafsson och Red Bull Salzburg är överrens om ett nytt kontrakt på 3,5 år med en option om ytterligare ett år.

Den österrikiska mästarklubben har, trots långtidsskadan på den mycket populäre målvakten, jobbat mycket hårt på att behålla 33-åringen vars kontrakt går ut i sommar.

15 millar per år

Gustafsson har haft erbjudande från bland annat klubbar i tyska Bundesliga.

Det nya långtidsavtalet gör Eddie Gustafsson till en av österrikiska ligans bäst betalada spelare med en årsinkomst på nära 15 miljoner kronor om året före skatt, enligt österrikiska uppgifter till Sportbladet.

– Det känns helt fantastiskt. Jag och familjen trivs oerhört bra i Salzburg och klubben har varit oerhört professionell under min rehabilitering. De har stöttat mig under hela perioden och det här avtalet visar att de verkligen tror på mig, säger Gustafsson. Det är ett kvitto på att jag skött mig och presterat under mina år i klubben.

Eddie Gustafsson är omåttligt populär hos fansen i Salzburg och har fått ikonstatus i klubben. Det är en förklaring till klubbens storsatsning på lagkaptenen.

Dessutom förväntas han bära laget sportsligt i en fortsatt hårdsatsning på återkommande Europaspel under tränaren Huub Stevens.

”Aldrig varit så vältränad”

Själv menar den svenske målvakten att förutsättningarna för att komma tillbaka i tidigare toppform är mycket god. Så sent som i mars förra året var det Eddie Gustafsson som stod mellan stolparna i A-landslaget mot Wales.

– Jag har tränat stenhårt under hösten och längtat efter att få spela igen. Jag har aldrig varit så här vältränad, sa Gustafsson till Sportbladet häromdagen.

– När vi samlades efter julledigheten för en vecka sedan gjorde vi olika tester. Jag satte pers på styrke- och spänsttesterna. På löpningen höll jag samma nivå som före skadan och tillhör faktiskt den övre halvan i truppen.

Och om en fortsättning i landslaget:

– Jag har haft kontakt med både Lasse Eriksson (landslagets målvaktstränare) och Marcus Allbäck den senaste tiden. Självklart drömmer jag om landslaget igen, men jag får ta en sak i taget, säger Gustafsson.

Ett nytt drömavtal är ett bra steg på vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM