Årets fulaste tackling?

Muscat tacklade sönder Zahras knä

1 av 7 | Foto: FOX SPORTS
FOTBOLL

Ni har säkert sett många fula tacklingar.

Men frågan är om ni har sett en värre tackling än denna.

Melbourne Victorys Kevin Muscat stod för ett ohyggligt överfall som innebar slutet på Melbourne Hearts Adrian Zahras säsong.

Nu är Muscat avstängd resten av säsongen – och det spekuleras i att han nu ska sluta spela.

Derbyn är ofta heta historier. Känslorna flödar, både på läktaren och på planen.

Melbourne Victory–Melbourne Herat i australiensiska A-League förra helgen var inget undantag.

Spelat i Rangers

Men även i derbyn brukar tacklingarna vara av en helt annan sort än den som Victorys lagkapten Kevin Muscat, med ett förflutet i bland annat Wolverhampton, Rangers och Millwall, stod för mot Hearts Adrian Zahra, 20.

Med drygt tio minuter kvar att spela, då matchen stod 2–2 (vilket blev slutresultatet), var Zahra på väg in i straffområdet på högerkanten. Då kom 37-årige Muscat mer eller mindre flygande med fötterna före mot Zahras ben i en tackling som sällan synts på en fotbollsplan. Totalt misstajmad och domaren behövde inte tveka många sekunder innan han visade Muscat det röda kortet.

– Det var en misstajmad tackling, hemskt misstajmad, erkände Muscat, som trots den solklara utvisningen blev förbannad på domaren, senare.

Har opererats

Zahra opererade skadade ligament i knäet i torsdags och hans säsong är nu över. Men inte karriären.

– Adrian borde, med en modifierad försäsong, kunna vara tillgänglig för spel i början av A-League 2011/12, säger Melbournes sportchef John Didulica till Melbourne Hearts hemsida.

För Muscat, som varit i blåsväder förut och 2000 kallades "den mest hatade mannen inom fotbollen" av Birminghams Martin Grainger, är framtiden mer oviss. Han fick en åtta matcher lång avstängning, vilket innebär att även hans säsong är över. Om han fortsätter sedan återstår att se.

Muscat har fått ledig av Melbourne Victory för att fundera över sin framtid.

– Hans spelarframtid är inget jag vill spekulera i. Jag lämnar det tills jag har diskuterat med Kevin, säger Victorys tränare Ernie Merrick till Sportal.

Skadat Dugarry

Muscat, som tidigare under karriären skadat både Craig Bellamy och Christophe Dugarry allvarligt, har i alla fall bett om ursäkt för sin tackling. Både i telefon till Zahra, och i ett uttalande till allmänheten.

– Jag måste till fullo ta ansvar för det som har hänt. Det enda jag tänker på nu är Adrian. Det var en händelse som jag ångrar djupt, har han bland annat sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM