Lånade kvarts miljon och lämnade landet

Tauer dömd i Tingsrätten

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Jan Tauer lämnade Djurgården och ett obetalt lån på en kvarts miljon bakom sig när han flyttade hem till Tyskland 2010.

Nu döms 29-åringen av Stockholms Tingsrätt att betala hela summan och alla rättegångskostnader.

– Det var ett missförstånd, säger Tauer till Sportbladet.

Jan Tauer lämnade Djurgården efter säsongen 2009 när hans kontrakt löpte ut. Istället skrev försvararen på för tyska VfL Osnabrück där han nu spelar. Men det var inte bara Dif Tauer lämnade bakom sig.

Tauer ovetandes

29-åringen tog även ett lån hos Swedbank på drygt 250 000 kronor – ett lån som förblev obetalt. Banken stämde därför Tauer på hela beloppet och får nu rätt i Tingsrätten.

– Det var ett missförstånd. De borde ha betalat det där med mina besparingar. Men jag ska ordna det, säger Tauer till Sportbladet.

Tingsrätten skriver i sin dom att ”Jan Tauer ska till Swedbank AB (publ) betala 252 083 kr” och dessutom ”ersätta Swedbank AB (publ) för dess rättegångskostnader med 6 610 kr”.

”Förstod inte vad som hände”

– Jag köpte ett hus i Tyskland och behövde pengar. Jag fick ett brev men förstod ingenting. Jag måste ha missat att skriva på något papper, säger Tauer.

Tysken bestred aldrig skulden och säger nu att han kommer att lösa lånet omgående.

– Jag ska betala det direkt nu. Jag förstod inte vad som hände. Jag trodde att de ordnade allt när jag hade flyttat till Tyskland. Jag har pengarna så det är inga problem. Jag trodde att jag hade gjort allting rätt.