Malmö FF:s förre brasse mördad

Sköts i svartsjukedrama i Brasilien: ’Oerhört tragiskt’

FOTBOLL

André Nascimento, 28, lyckades inte ta en plats i Malmö FF och återvände till Brasilien.

För två veckor sedan sköts han till döds i ett svartsjukedrama.

– Oerhört tragiskt. Det var en suverän kille, säger Roland Nilsson.

Vintern 2008 kom anfallaren till Malmö för provspel. MFF behöll honom ett halvår på ett korttidskontrakt.

– Vi behövde en målskytt och han gjorde en del mål i vårt reservlag, men under sommaren kom vi fram till att det inte riktigt var den spelaren vi letade efter, säger tränaren Roland Nilsson.

Barn utanför äktenskapet

Nascimento återvände till hemtrakterna i regionen Minas Gerais i Brasilien och har det senaste året representerat laget Uberaba Sport Club. För två veckor sedan sköts han till döds utanför sitt hem i Uberaba efter ett svartsjukedrama.

Nascimento fick barn i ett utomäktenskapligt förhållande och kvinnans make hade fått reda på att fotbollsspelaren ville erkänna sitt faderskap och ta upp kontakten med den i dag treårige pojken.

Mördaren, Carlos Otávio Gomes da Silva, 42, besökte André Nascimento i hans bostad, bråk uppstod och Gomes da Silva avlossade fyra skott varav två träffade 28-åringen i huvudet.

”En duktig spelare”

Poliser som patrullerade i området kunde gripa Gomes da Silva, som erkänt brottet, efter 700 meter när han försökte fly i en bil, skriver Journal de Uberaba.

Beskedet om Nascimento våldsamma död kom som en chock för ledare och spelare i Malmö FF.

– Det var en lugn och artig kille. Det känns oerhört tragiskt att han hamnade i den situationen, säger Roland Nilsson.

– Usch, vilken tråkig historia. André var snäll, tillbakadragen och gjorde inte mycket väsen av sig. Det var en duktig spelare, men när han var här fick Toivonen och Ofere fart på målskyttet och den konkurrensen blev för tuff, säger Jeffrey Aubynn.

Josefin Turesson Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM