”Underbar känsla”

Eddie Gustafssons första match på nio månader

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Ett nytt avtal i går.

Comeback på planen i dag i 1–1-matchen mot Spartak Moskva.

– Det var en underbar känsla, säger Eddie Gustafsson, 33.

Som Sportbladet tidigare skrivit gjorde den svenske målvakten under eftermiddagen sin första match nio månader efter det otäcka benbrottet 18 april förra året.

Chanslös på målet

Gustafsson stod hela matchen mot Spartak Moskva under Red Bull Salzburgs träningsläger i turkiska Belek.

Enligt rapporterna var Gustafsson chanslös på Dmitri Kombarovs nickkvittering strax före paus. I andra halvlek gjorde svensken fyra, fem bra parader och räddade Salzburg från en förlust, skriver österrikiska Kurier.

– Det var en skön känsla att få dra på sig matchtröjan igen – och jag kommer garanterat bli bättre ju fler matcher jag spelar, säger han till tidningen.

”Några bra räddningar”

Även tränaren Huub Stevens berömde:

– Han gjorde några bra räddningar, men något annat hade jag inte väntat mig.

I går skrev Gustafsson på ett nytt avtal över 3,5 år plus ett optionsår med Salzburg. Enligt uppgifter till Sportbladet gör det nya kontraktet att Salzburgs lagkapten blir en av österrikiska ligans bäst betalda spelare med en årslön på 15 miljoner kronor före skatt.

– Klubben har varit oerhört professionell under min rehabilitering. De har stöttat mig under hela perioden och det här avtalet visar att de verkligen tror på mig, sa Gustafsson till Sportbladet. Det är ett kvitto på att jag skött mig och presterat under mina år i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM