Supporter dog i samband med skandalmatch

Matchen avbröts när målvakt attackerades

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Argentinsk fotboll skakas av en jätteskandal.

En supporter dog i samband med matchen San Lorenzo–Velez Sarsfield.

Dessutom: Under matchen träffades ena målvakten av något som kastats från läktaren.

Strax efteråt försökte åskådare ta sig in på planen och matchen avbröts.

2008 sköts en 21-årig Velez Sarsfield-supporter till döds när han var på väg till matchen mot San Lorenzo.

I dag var det dags för en nya tragiska incidenter i samband med just det mötet.

Målvakt föll till marken

Sju minuter in i matchen träffades målvakt Pablo Migliore av ett föremål som kastades in från läktaren. Målvakten föll till marken och läkare tog sig in på planen för att hjälpa honom.

Strax efter det började supportrar på läktaren försöka ta sig in på planen, och poliser och brandmän fick då ansluta för att stoppa de ilskna supportrarna. Domaren beslutade då att avbryta matchen.

I samband med matchen avled en man i 40-årsåldern, som enligt medieuppgifter var San Lorenzo-anhängare. Exakt när han dog och vad han dog av är oklart.

– Det finns tre möjliga versioner. Antingen så slogs han av polisen, eller så drabbades han av en hjärtattack, eller så träffades han av en sten som kastades. Oavsett vilket så är det sorgligt, säger San Larenzos ordförande Carlos Abdo.

250 dödsfall

– Det ska genomföras en obduktion, men det verkar inte finnas några bevis att mannen dog av ett slag eller något sådant, säger polisens talesman Nestor Rodriguez enligt nyhetsbyrån AP.

Enligt AP har ungefär 250 människor dött i samband med fotbollsrelaterat våld sedan proffsfotbollen introducerades 1931.