16 klubbar scoutade belgiske talangen

Barça, Milan, United och Bayern på läktaren

Foto: AFP
FOTBOLL

Inte mindre än 16 av Europas storklubbar fanns på plats för att se Axel Witsel i Belgiens EM-kvalmatch mot Österrike.

22-åringen passade då på att göra båda målen i 2-0-segern inför ögonen på bland annat Manchester United, Chelsea och Barcelona, skriver Sky Sports.

– Jag kanske gjorde mål vid rätt tillfälle, säger Witsel.

Det var inte bara Råsundas läktare som var välbesökta av internationella scouter under den gångna veckans EM-kvalmatcher. Österrike hade också fint främmande men det var bortalaget som drog blickarna åt sig.

Gjorde två mål

Det belgiska landslaget har eftertraktade spelare som Steven Defour och Eden Hazard men enligt Sky Sports är det Axel Witsel som nu jagas. 22-åringen gjorde båda målen i 2-0-segern inför ögonen på 16 klubbar.

Enligt Sky Sports hade representanter för Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Newcastle, Bolton, Barcelona, Inter, Milan, Ajax, Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke, Werder Bremen och Bayer Leverkusen sökt sig till arenan enbart för Witsels skull.

– Det finns alltid stora klubbar på läktaren i internationella matcher och jag kanske gjorde mål vid rätt tillfälle. Men jag går aldrig in på planen och tänker så, säger belgaren.

Witsel spelar för Standards Liege i den belgiska ligan.

ARTIKELN HANDLAR OM