Attackerades – mitt i matchen

Majstorovics tränare slogs ned av huligan

1 av 6 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Neil Lennon fortsätter att attackeras av huliganer.

I kväll sprang en åskådare in från läktaren – och måttade ett slag mot Celtic-tränaren.

– Det är en mörk dag för skotsk fotboll, säger hans assistent Johan Mjällby.

Neil Lennon är utan tvekan inte den mest populäre fotbollstränaren i Skottland. Celtics manager har vid flera tillfällen fått motta olika hot och attacker. Bland annat har han fått en brevbomb skickad till sig.

I kväll var det dags igen. Under matchen mot Hearts, som Celtic vann med 3–0, sprang en åskådare in från Hearts läktarsektion. Mannen sprang sedan rakt mot Lennon och slog mot honom. Lennon kunde dock hålla sig på benen, och mannen som attackerade honom kunde snabbt tas om hand av ordningsvakter.

”En mörk dag”

Hans assistent, svenske Johan Mjällby, fördömer attacken.

– Det är en mörk dag för skotsk fotboll. Det är skamligt, säger han till Sky Sports 1.

– Jag har aldrig sett något liknande. Naturligtvis är han lite skakad, men okej. Jag såg någon komma och naturligtvis så reagerade vi inte först men alla chockades självklart en del.

Mjällby menar att det hade kunnat gå mycket värre.

– Killen hade kunnat ha vad som helst i sin hand. Det var chockerande. Det har ju bara gått ett par minuter sedan matchen tog slut så jag har inte riktigt haft tid att prata med Neil. Vi vet alla att han har en stark karaktär, men hur mycket kan en man ta?

”Fullständigt oacceptabelt”

Attacken fördömdes även från högre ort.

– Den här sortens beteende från supportrar är naturligtvis fullständigt oacceptabelt. Spelare, klubbledare och matchfunktionärers säkerhet är av största vikt på och runt om arenan, och den här bristande säkerheten kommer jag att diskutera med ligans vd Neil Doncaster i morgon, säger det skotska fotbollsförbundets vd Stewart Regan, enligt engelsk media.

Daniel Majstorovic spelade hela matchen. Fredrik Ljungberg fanns inte ens med på bänken.

ARTIKELN HANDLAR OM